Международния ден на майчиния език бе отбелязан с изключително тържество

...
Международния ден на майчиния език бе отбелязан с изключително тържество
Коментари Харесай

Международният ден на майчиния език бе отбелязан с пищно тържество в областната управа

Международния ден на майчиния език бе маркиран с извънредно празненство в Областната администрация. Домакин бе регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров, а тържеството се организира под патронажа на инж. доктор Веселин Чипев, който е и почетен консул на Молдова в България, турския общоприет консул Хюсеин Ергани и останалите членове на консулския клуб, сплотяващ почетните дипломати под тепетата.
Богата културна стратегия съпътстваше събитието, а усещане направи осъществяването на "Малкият принц ", който прозвуча на 26 езика, в това число на китайски, молдовски,персийски, арабски, фарси, корейски, пенджаби и пущу. Идеята на празника бе да подчертае заслужената роля на всички ези© ци в построяването на културната еднаквост и творчество.

Не липсваха и обичайни гозби, които всяка една от общностите беше приготвила за символичната "трапеза на толерантността ". С благодарности, нови другарства и обещания за нови срещи, приключи отбелязването на Дена на майчиния език в Областна администрация - Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР