Международните военни учения Arctic Challenge противоречат на мирното развитие на

...
Международните военни учения Arctic Challenge противоречат на мирното развитие на
Коментари Харесай

Русия: Ученията на САЩ в Арктика са провокация

Международните военни учения Arctic Challenge опонират на мирното развиване на Арктическия район. Това се показва в известие, оповестено в Twitter от съветското посолство във Вашингтон, оповестява ТАСС.

Руските дипломати нарекоха маневри с присъединяване на Военновъздушни сили на Съединени американски щати провокативни . Руската дипломатическа задача показва, че ученията " не оказват помощ за подсилване на доверието в Европа ", " те са в несъгласие с изказванията на Вашингтон, че няма опция на задачата да обезпечи стабилно и спокойно развиване на Арктическия район ".
 Съединени американски щати и Дания са загрижени за възходящо съветско военно наличие в Арктика
Съединени американски щати и Дания са загрижени за възходящо съветско военно наличие в Арктика

И ще защитят основната инфраструктура в района

За първи път изтребителите F-35 ще вземат участие в маневрите от Норвегия . Финландия е показана от 12 изтребителя F/A-18 Hornet и редица други самолети. Освен това в ученията вземат участие Военновъздушни сили на Холандия, Англия, Германия, Дания, Съединени американски щати и самолетите за ранно предизвестие и тактическо ръководство на въздухоплавателните средства на НАТО E-3A AWACS.

Задачата на учението е да практикува взаимни дейности във въздушното пространство. Ученията Arctic Challenge се организират на всеки две години и са измежду най-големите в Европа, за първи път се организират през 2013 година.

Маневрите се организират под егидата на организацията NORDEFCO (Nordic Defense Cooperation). Създаден е през ноември 2009 година от Дания, Исландия, Норвегия (членове на НАТО), Финландия и Швеция.

Сред дилемите на NORDEFCO е взаимното развиване на отбранителните технологии , повишение равнището на военно обучение, както и провеждането на учения за разнообразни типове войски .
 Байдън за Арктика: Ние дефинираме нормите на държание
Байдън за Арктика: Ние дефинираме нормите на държание

Съединени американски щати ще пазят арктическите пътища и Южнокитайско море от Русия и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР