Международните авиокомпании започнаха да прилагат нови мерки за сигурност за

...
Международните авиокомпании започнаха да прилагат нови мерки за сигурност за
Коментари Харесай

Нови мерки за сигурност за полетите към САЩ


Международните самолетни компании започнаха да ползват нови ограничения за сигурност за полетите си към Съединени американски щати. Предвижда се да вземем за пример да бъдат попълвани въпросници от пасажерите по отношение на пътуването им.

Авиокомпаниите Lufthansa, Emirates, Air France и Norwegian потвърдиха, че американските управляващи са поискали по-стриктен надзор. Други самолетни компании показаха, ме също ще се съобразят с това искане и ще вкарат новите ограничения. Неясни остават обаче детайлите по тези нови ограничения, които са част от имиграционната политика на администрацията на Доналд Тръмп. Освен контрола на електронните устройства, който към този момент се реализира, пасажерите към Съединени американски щати може да бъдат подлагани на разпит при регистрацията си за полета, по време на инспекция на документите или даже на влизане в самолета “, сподели представител на Lufthansa. Той посочи, че тези нови условия за засилен надзор влизат в действие от четвъртък. От идната седмица тези ограничения влизат в действие за всички полети до Съединени американски щати на всички самолетни компании.

„ Става въпрос за спомагателни въпроси към пасажерите, по искане на американските управляващи, които ще дефинират дали те ще получат достъп до самолета. Всички пасажери на Air France би трябвало да попълнят въпросник, преди да се качат в самолета. Освен този въпросник, от нас се желае също да засилим контрола към самолета, пилотската кабина и багажното поделение, показва източник от френския транспортьор. Авиокомпаниите предизвестяват, че пасажерите би трябвало да си плануват повече време по отношение на тези нови ограничения. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР