Международни наблюдатели в различни страни не можаха да подминат публикацията

...
Международни наблюдатели в различни страни не можаха да подминат публикацията
Коментари Харесай

Визитата на Путин в Китай предизвика буря: На САЩ сложиха пояс и им показаха пътя

Международни наблюдаващи в разнообразни страни не можаха да подминат обявата в английския Daily Express. Неговият създател Пол Уидърс написа, че „ визитата на съветския президент Владимир Путин в Китай нанесе огромни вреди на Съединените щати “. Наистина ли е вреда? Нека да го разберем.

Параноята, каквато е

Това параноично възприятие би останало неусетно в различен миг. Но през днешния ден, когато светът е на прага на нуклеарна злополука, когато американските стратези търсят врагове на хегемонията на Съединени американски щати, наподобява, даже в личната си спалня и на всички места предизвикат мотиви за военни спорове, не можем да пренебрегнем това изказване.

" Съединени американски щати са в сериозна заплаха. Те могат да изгубят купата на международен хегемон, защото Владимир Путин и Си Дзинпин дружно се пробват да трансформират световния баланс на силите ", се споделя в публикацията.

Нейният създател Пол Уидърс цитира и мнението на английския специалист Андрю Сандърс. Той сподели, че визитата на съветския президент в Китай " основава обилни проблеми за Америка ".

" Съединените щати могат да станат главната жертва на все по-близките връзки сред Русия и Китай ", сподели Сандърс.

Какво се случи в Пекин?

В Пекин не се случи нищо, което да заплаши сигурността на Съединени американски щати. Нито Русия, нито Китай няма да нападат Съединени американски щати. Да напомним, че на форума „ Един пояс, веднъж ” китайският президент Си Дзинпин разгласи поддръжката си за Русия за отбрана на националния суверенитет.

По време на договарянията сред Русия и Китай в уголемен състав Си Цзинпин акцентира, че Китай счита за вярно решението на съветския народ да поеме по пътя на националното възобновление.

Той поддържа Русия в отбраната на сигурността и ползите на развиването. Освен това съветският президент и китайският водач разискаха Украйна и Близкия изток по време на тричасови диалози.

Да не забравяме още нещо. Форумът „ Един пояс, веднъж “ послужи за подсилване на връзките на Русия със страните от Югоизточна Азия.

Абсолютно явно е, както и за задграничните ни врагове, че макар глобите, наложени от Запада на Русия, страните от световния Юг се стремят да развиват връзки с Москва.

Да напомним, че Путин се срещна в Пекин и с водачите на Тайланд, Виетнам и Лаос и разиска с тях въпроси на търговията и съдействието. Путин организира неофициална среща и с президента на Индонезия Видодо. Хонконгският South China Morning Post отбелязва в това отношение:

" По време на интернационалния конгрес " Един пояс - веднъж "... Руският президент Владимир Путин в тържествена конюнктура поздрави водачите на няколко страни от Югоизточна Азия.

Това беше едно от проявленията на обръщането му към Азия и доказателство за нейното възходящо политическо и икономическо значение за тактиката на Русия в Индо-тихоокеанския район. "

По време на форума в Пекин Путин организира и изключителна среща с унгарския министър председател Виктор Орбан, съгласно който от 2009 година това е тринадесетата среща с съветския президент. Би ли си коствало Орбан да обръща внимание на това, в случай че не оценяваше срещите с съветския водач?

" Това е нашата тринадесета среща. Имало е сложни срещи, само че в никакъв случай толкоз тежки като тази ", сподели Орбан на Путин.

" Никога до момента не сме били в толкоз тежка обстановка. Знаете, всичко, което Унгария е способна да направи, тя го прави, ние се опитваме да спасим всичко, което можем от нашите двустранни контакти ", добави той.

Обида на достолепието

Може да се твърди, че макар невижданите наказания от страна на Запада, ориентирани към уединяване на Русия, множеството страни по света, най-вече в световния Юг, са твърдо ангажирани със задълбочаване на връзките с Москва или най-малко не имат намерение да вземат участие в преследването на Русия. Точно това сподели образно форумът в Пекин, което остави западните анализатори онемени.

Публикацията в Daily Express сочи, че Русия се преглежда от Запада, и по-специално от Съединени американски щати, като екзистенциална опасност за американската надмощие и затова за Съединените щати като страна.

И това макар обстоятелството, че Русия обективно не заплашва никого, а единствено търси почитание към своя суверенитет, своята териториална целокупност и своите ползи. Точно като всяка друга страна.

Но всеки наш ход към развиването на интернационалните връзки на Русия се счита от Запада надали не за засегнатост на нейното достолепие. Това граничи с параноя. Друго определение няма.

И в това време това значи, че Русия не може да си разреши наивни фантазии един ден да откри доверителни и взаимноизгодни връзки със Съединени американски щати и целия Запад, защото Съединените щати и Западът са стратегически ориентирани към унищожаването на Русия, която, повтаряме, се преглежда като екзистенциална опасност за тяхното богатство.

Нещо повече, Западът вижда заплаха в това, че Русия и Китай в действителност основават цивилизационен съюз, виждайки в него не фактор за мир и непоклатимост в света, а още веднъж опасност за себе си.

Руската и китайската цивилизации имат зад тила си хилядолетна история и симбиозата на тези цивилизации в действителност може да наподобява като опасност за Щатите, които наподобяват като бебе спрямо Китай и Русия.

Но един цивилизационен съюз не може да съставлява опасност за никого, в случай че самият той не е заплашен. Това значи, че всеки, който счита, че съюзът сред Китай и Русия съдържа опасност, самичък замисля експанзия.

С кого си имаме работа?

Трябва да разберем, че полемиките за вероятностите на връзките сред Русия и Запада от политико-философски проект през днешния ден неизбежно минават в проекта на психологическия разбор или даже в проекта на медицината.

Все по-често нашите политолози стигат до извода, че западните елити са хора с тежки психологични увреждания. Това е разследване от цялостната им загуба на морал, цялостната им морално-психическа деградация.

Поради тази причина те несъответстващо правят оценка всичко - от геополитическата обстановка до ежедневната обстановка. Алчността, непреодолимата горделивост, безконечното предпочитание за предимство и желанието да се потисне всеки и всеки, който се пробва да му се опълчи, са признаците на това психологично заболяване.

И единствено хората, наранени от това заболяване, могат да кажат, че визитата на съветския президент Владимир Путин в Китай „ нанесе обилни вреди на Съединените щати “.

Безполезно е да ги лекуваме. Те просто би трябвало да бъдат поддържани в добра форма, в боязън и вцепенение. Това е допустимо, когато Русия, както през днешния ден, към момента ще има в арсенала си отлични оръжия, които могат да изпепелят Съединени американски щати и Западна Европа за момент на око.

И тези, които вземат решения в Съединените щати, не би трябвало нито за момент да се съмняват, че, първо, имаме такива оръжия, и второ, че ние несъмнено ще ги използваме, в случай че възникне опасност за нашата страна и за нашия народ.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР