Международната волейболна федерация (FIVB) стартира свой фонд за подпомагане на

...
Международната волейболна федерация (FIVB) стартира свой фонд за подпомагане на
Коментари Харесай

FIVB стартира фонд за подпомагане на волейболистите

Международната волейболна федерация (FIVB) започва собствен фонд за подкрепяне на спортистите, като ще даде краткосрочна помощ на професионални състезатели по волейбол и плажен волейбол, които са наранени финансово от световната пандемия от ковид.
 FIVB позволи старт на националните шампионати от 1 юни
Инициатива на президента на FIVB Ари Граса и Комисията на спортистите към FIVB, която беше утвърдена от Изпълнителния комитет на интернационалната федерация, ще предложи поддръжка на тези спортисти, които са във финансови усложнения поради отлагането или анулацията на шампионати на FIVB. Фондът за подкрепяне на спортистите е ориентиран към тези, които сега не могат да си разрешат главните потребности, в това число храна, грижи за фамилиите си и даже жилище. Предвид световния темперамент на актуалната обстановка, помощта ще се дефинира посредством изчерпателен разбор на всеки обособен случай.
 FIVB разгласи някои основни дати за 2021-а
За да се подсигурява, че средствата от фонда ще се разпределят заслужено, онлайн процесът за кандидатстване ще бъде транспарантен и управителен от специфична работна група, която ще включва управлението на FIVB, Комисията на спортистите и административния екип на интернационалната федерация. Тази работна група ще прави оценката на заявките, инспекции за документите и гарантирането, че този фонд ще подкрепя тези, които понастоящем не могат да задоволят главните си потребности. Спортистите, кандидатстващи за фонда за подкрепяне, ще би трябвало да дават отговор на заложените условия, с цел да аплайват за по-нататъшна оценка. Критериите включват спортистите да нямат наказания на интернационално и национално равнище, да нямат нарушавания на антидопинговите правила и да са взели участие в минималния нужен брой шампионати на FIVB през сезон 2018/2019, дружно с няколко други условия.

Освен това, като се има поради продължаващата международна рецесия поради ковид и с цел да се даде опция на спортистите нужното време да аплайват за финансиране, заявките ще могат да се подават от през днешния ден, 26 май, до 23 юни.
 Президентът на FIVB: Не се колебая, че идната година ще се окаже доста вълнуваща за волейбола
" FIVB схваща какъв брой доста време и безрезервност влага всеки състезател по волейбол и плажен волейбол в нашия спорт. Те са сърцето и душата на волейбола и без тях спорта ни не би имал подобен световен триумф, какъвто има. Също по този начин изцяло разбираме, че за някои отлагането или анулацията на шампионатите на FIVB, въздейства доста върху всекидневието им. Следователно, отговорността на FIVB е да продължим да ги поддържаме по всевъзможен метод, по който можем, и по тази причина беше основан този фонд за поддръжка на състезателите. С помощта на Комисията на спортисти към FIVB и специфична работна група ще подсигуряваме, че този фонд ще отиде за тези, които в действителност се нуждаят от тези средства през това време, и ще помогнем на спортистите да се концентрират върху това да останат в сигурност и здрави ", показа президентът на FIVB Ари Граса.

" Комисията на спортистите към FIVB служи като основна връзка сред играчите и FIVB. Тази връзка е извънредно значима, изключително през тези времена на провокации, когато спортисти, сходно на доста други хора, не са съумели да работят. Ние изиграхме основна роля в основаването на фонда за поддръжка на спортистите и съм необикновено благополучен, че съумяваме да имаме такава открита и почтена връзка с FIVB. Сега, като се вслушаме в гласовете на спортистите, сме в положение да им предложим помощ и ще продължим да ги поддържаме през целия този интервал ", съобщи пък ръководителят на Комисията на спортистите към FIVB - именитият Жиба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР