Международната селскостопанска изложба АГРА се завръща след едногодишна пауза със

...
Международната селскостопанска изложба АГРА се завръща след едногодишна пауза със
Коментари Харесай

АГРА 2022 готви най-мащабното юбилейно издание

Международната селскостопанска галерия АГРА се завръща след едногодишна пауза със своето дълго чакано 30-то издание.

Най-иновативното събитие в бранша ще се организира в интервала 9 – 13 март 2022 година в Международен панаир Пловдив. За поредна година то се реализира под егидата на Министерството на земеделието, храните и водите. В момента тече дейна подготовка, а искащите да се включат като изложители в АГРА 2022, към момента имат опция да го създадат.

Поредицата сполучливи издания на Международната селскостопанска галерия АГРА я трансформират в най-голямото икономическо събитие в региона на агробизнеса на Балканите. През 2020 година събитието притегли над 41 000 гости с готовност да научат повече за нововъведенията и положителните практики в земеделието. Повече от 380 водещи компании от аграрния бранш участваха в ревюто и показаха своите артикули и услуги.

АГРА 2022 подвига летвата още по-високо, като събитието ще бъде най-мащабното, проведено до момента. Тази година, с изключение на обичайното присъединяване на открити площи, за първи път ще бъде показана едра земеделска техника и технологии на закрито. Това се прави по международен стандарт, а машините ще бъдат ситуирани в три независими покои. Така АГРА 2022 ще надвиши 35 000 м2 обща изложбена повърхност.

Един от главните акценти на АГРА 2022 ще бъде прецизното земеделие, което се концентрира върху актуалните аграрни технологии и техните преимущества за производителите. Посетителите на изложбата ще се срещнат също с настоящите трендове в бранша, свързани с автоматизацията и дигитализацията.

Още една оригиналност е и присъединяване на АГРОТЕХ – Асоциация на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България. Най-новата браншова асоциация е съорганизатор на АГРА 2022. АГРОТЕХ е учредена от 36 български компании, а нейните цели са свързани със основаване на модерни условия и развиване за произвеждане и продажба на агротехника и технологии в България.

Развитието на АГРА като ревю за нововъведения в региона на селското стопанство дефинира възходящия тренд на изложбата, която всяка година усилва своите мащаби. Конкурсът за нововъведения е неизменима част от програмата на селскостопанската галерия и обичайно притегля необятен публичен, професионален и медиен интерес. През февруари комисията от видни специалисти и учени още веднъж ще прегледа и оцени претендентите, които показват новаторски технологии и произведения в региона на земеделието и отглеждането на животни. Най-авангардните от тях ще бъдат отличени с влиятелните награди на състезанието.

Отново ще се организира и най – предстоящият конкурс “Изборът на потребителя “, който означи връх през 2020 година със 119 експоната.

Всичко това основава отлични благоприятни условия за изложителите да показват своите артикули и услуги пред профилирана публика. Едновременно с това, могат да основат потребни контакти и евентуални бизнес партньорства.

АГРА е част от единствения на Балканите конгрес за селско стопанство, вино, храни и съоръжение. Успоредно с АГРА 2022 в Международен панаир Пловдив се организират и влиятелните изложения ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ, които също притеглят забележителен брой гости. Профилът на посетителите от последното издание демонстрира, че 83% от тях са експерти от селското стопанство, а 59% – бизнесмени и притежатели.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР