Международната рейтингова агенция Standart&Poors повиши дългосрочния кредитен рейтинг на Община

...
Международната рейтингова агенция Standart&Poors повиши дългосрочния кредитен рейтинг на Община
Коментари Харесай

Кредитният рейтинг на Стара Загора е повишен на ВВВ-

Международната рейтингова организация Standart&Poor " s увеличи дълготрайния кредитен рейтинг на Община Стара Загора. От " ВВ+ " със постоянна вероятност рейтингът на Стара Загора е нараснал на " ВВВ- " със постоянна вероятност, вследствие присъждането на същия рейтинг на Република България. По предписание община не може да има по-висок кредитен рейтинг от този на страната.

От рейтинговата организация оповестяват, че след покачването на рейтинга за България на " ВВВ- " със постоянна преспектива на 1 декември , независимият кредитен профил на Стара Загора е оценен с " bbb- ", което води до повишение на рейтинга ѝ на " ВВВ ", с упованията на организацията, че макар лекото намаление на финансовите резултати, настоящият дълг и ликвидността ще останат структурно непроменени.

 Горанов хвали пред Борисов кредитния рейтинг на страната
Горанов хвали пред Борисов кредитния рейтинг на страната

Радев изясни, че обстановката с дъждовете в страната е под надзор и приготвя детайлности за акция по корист с медикаменти

Стабилната вероятност отразява упованието, че дефицитът на Общината след финансови разноски ще остане в границите на по-малко от 5 % от приходите , което ще разреши да се поддържа нейната настояща ликвидност при нищожно нарастване на дълга.

" Рейтингът на Стара Загора има позитивно развиване заради по-добро структурно осъществяване на бюджета, невисок дълг и огромни касови запаси , които се допуска, че краткотрайно и умерено ще намалеят през идната фаза на осъществяване на финансовата стратегия от финансирани от Европейски Съюз планове през идващите пет години. Рейтингът остава стеснен от разрастващата се, само че небалансирана институционална рамка и слабата локална стопанска система ", оповестяват те.

" Също по този начин считаме, че до момента в който града теоретично има еластичност при по-малко от 50 % от източниците си на доходи , то въпреки всичко Общината е някак си лимитирана в способността си да употребява тази еластичност. Считаме също по този начин, че има релативно слаби опасности, произлизащи от общинските компании и други евентуални непредвидени разноски ", е записано в обосновката на Стандарт енд Пуърс.

" Отнасяме се отговорно към поверената ни община ", разяснява малко по този мотив кметът Живко Тодоров.

Много ниските дългова тежест и непредвидени отговорности, съответната ликвидност и положителното осъществяване на бюджета са посочени като съществени рейтингови фактори от Стандарт енд Пуърс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР