Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс /S&P Global Ratings/ потвърди

...
Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс /S&P Global Ratings/ потвърди
Коментари Харесай

София пак е с най-висок кредитен рейтинг в България

Международната рейтингова организация " Стандард енд Пуърс " /S&P Global Ratings/ удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на града - BBB със постоянна прогноза, който е еднакъв на рейтинга на България, заяви заместник-кметът по финансите на Столичната община Дончо Барбалов.

Въпреки пандемията от COVID-19, която продължи и през миналата година, българската столица продължава да има по-стабилни стопански индикатори от междинните за страната, добра ликвидност, диверсифицирана локална стопанска система и ниска безработица. Сред основанията на S&P да удостовери прогнозата за развиването на града е и спазваната от екипа на кмета Йорданка Фандъкова финансова дисциплинираност, показва Барбалов.

София има най-високия кредитен рейтинг за България “, сподели Фандъкова. Тя акцентира, че от предишния декември София е част от системата на държавните финанси и съществена част от общинските средства са в Българска народна банка, което подсигурява непоклатимост и повече бистрота.

Екологията, битката с климатичните промени, чистотата на въздуха и дигитализацията са главен фокус, които се интегрира във всичките ни планове, сподели кметът на Столичната община.

" Екологичният превоз е основен за възстановяване на качеството на въздуха в София. Затова и строителството на метрото е мой персонален приоритет, чието уголемение не позволих да стопира. През последните 2 година пуснахме първите 12 км. от новата трета линия, а следващата година продължаваме построяването на още 3 км “, сподели Фандъкова.

Тя подчертава върху модернизацията на градския превоз със закупуване на електробуси с нулеви излъчвания. В София към този момент се движат 65 електробуса и се чакат още 52, както и 25 нови трамвая. " Целта ни е градският превоз да бъде удобен и комфортен за хората. Затова започнахме първо с новите транспортни средства, а към този момент сме подготвени и с нова електронна система за таксуване “, добави Фандъкова. " Буферните паркинги са друга стъпка, която дава опция на жителите да не употребяват колите си за пътувания в центъра на града. Тази година отрихме 3 нови буферни паркинга, а към този момент работи и стратегия за създаване на паркинги в кварталите “, изясни кметът на София. Разширяването на Южната дъга и сектори от третия градски кръг оказват помощ за облекчение на трафика в града.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР