Международната рейтингова агенция Fitch подобри прогнозата си за растеж на

...
Международната рейтингова агенция Fitch подобри прогнозата си за растеж на
Коментари Харесай

Fitch подобри прогнозата си за ръста на глобалната икономика до 2,9% през 2023 г.

Международната рейтингова организация Fitch усъвършенства прогнозата си за напредък на световниябрутен вътлешен артикул (БВП) през 2023 година до 2,9% от 2,5%, предстоящи през септември. Прогнозата за напредък за 2024 година беше нараснала до 2,1% от 1,9%.

„ Глобалната стопанска система се възвърне добре през 2023 година, подкрепена от нормализирането на потреблението в Китай и ускоряването на икономическия напредък в Съединените щати, което надви над внезапното стесняване в Европа след миналогодишния енергиен потрес в района. Тъй като към момента се усеща цялостното влияние на неотдавнашното парично стягане и поради продължаващия спад на недвижимите парцели в Китай и стагниращата стопанска система на еврозоната, световният напредък се чака да се забави внезапно до 2,1% през 2024 година “, се споделя в Global Economic Outlook (GEO). 

Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, съгласно прогнозата на организацията, ще нарасне с 2,4% тази година против предстоящите по-рано 2%, на еврозоната - с 0,5%, а не с 0,6%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР