Международната полицейска асоциация, чийто член България е от 1994 г.

...
Международната полицейска асоциация, чийто член България е от 1994 г.
Коментари Харесай

Тероризмът и трафикът на хора обсъждат в "Албена" полицаи от 67 страни

Международната полицейска асоциация, чийто член България е от 1994 година организира в курорта " Албена " шейсет и втория си Световен конгрес. Неговата работа ще продължи до 24 септември. От българска страна в работата на форума вземат участие заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер и заместник-директорът на Националната полиция ст. комисар доктор Благородна Макева. Чуждестранните представители са над 300 от 67 страни в света.

По предложение на българската секция на организацията, чийто ръководител е Зинаида Ганчева, тематиките, върху които ще работят участниците в конгреса са две – тероризмът и трафикът на хора. За лектори по тях са поканени ректорът на Университета за национално и международно стопанство проф. Стати Статев и началникът на дирекция " Сигурност " на Летище София Стефан Бакалов.

Българската секция на " Международната полицейска асоциация " е структурирана на районен принцип. Централното и управление се намира в София, а районните секции следват административното разделяне на страната. Седалищата на районните организации се намират в регионалните центрове.

България стана член на Международната полицейска асоциация по време на XIV й международен конгрес в Люксембург. До момента в нея членуват повече от 7500 полицейски чиновници.

Редовен член на българската секция на асоциацията може да бъде всеки настоящ български полицейски чиновник, както и пенсионираните или напуснали полицейските служби, само че единствено след минимум три години професионален опит. Сред тях не могат да бъдат дисциплинарно уволнените или тези с влезнало в действие правосъдно решение. Чуждестранни полицейски чиновници също могат да аплайват за участие в българската секция, в случай че в родината им няма построена конструкция на Асоциацията.

През 2011г. България бе хазаин на XII Конференция на Страните от Централна и Източна Европа, които членуват в Международната полицейска асоциация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР