Международната организация по миграцията изрази загриженост след нападение в Северна

...
Международната организация по миграцията изрази загриженост след нападение в Северна
Коментари Харесай

Селяни в Гърция замерят с камъни автобуси с мигранти

Международната организация по миграцията изрази угриженост след нахлуване в Северна Гърция против рейсове, пренасящи към 380 мигранти, което организацията дефинира като изолиран случай, оповестява " Франс прес ".

Въпреки полицейското наличие, девет рейса, откарващи фамилии и уязвими мигранти до оборудване покрай северното гръцко крайбрежно село Врасна, са били принудени да се върнат, откакто десетки поданици на селото са блокирали пътя, хвърляли са камъни и са скандирали " затворете границата " и " изхвърлете незаконните мигранти ".

Мигрантите в последна сметка са били откарани в хотели на остров Евбея, на 400 км на юг.

В изказване на Международната организация по миграцията се показва угриженост " за случаите с принуждение, които се разиграха в региона на Врасна ", което тя назова " изолиран случай ".

Международната организация по миграцията прикани гръцкото държавно управление и неправителствени организации " да работят дружно, с цел да се предотврати " повтаряне на сходни обстановки.

Гърция още веднъж се трансформира в основна точка за влизане на хора, търсещи леговище или по-добър живот в Европа, което съставлява предизвикателство за консервативното държавно управление на Кириакос Мицотакис, пристигнало на власт през юли.

То желае да сътвори 20 000 места за мигранти, които насищат дребни гръцки острови в Егейско море.

Местните управляващи обаче започнаха да се опълчват на проектите на държавното управление, като град Пентели в северните околности на Атина отхвърля да одобри група малолетни, които са непридружени.

Хора, които поддържат мигрантите, започнаха акция с листовки, а алена багра беше плисната в кметството на град Пентели тази заран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР