Международната общност трябва да намали търговските бариери, за да се

...
Международната общност трябва да намали търговските бариери, за да се
Коментари Харесай

МВФ: Държавите да намалят търговските бариери, за да забавят инфлацията

Международната общественост би трябвало да понижи комерсиалните бариери, с цел да се бори с инфлацията. Тази рекомендация се съдържа в взаимна публикация, оповестена през днешния ден от ръководещия шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, нейния първи заместител Гита Гопинат и Джейла Пазарбасиоглу, шеф на отдела за тактики, политики и разбори на МВФ.

Авторите приканиха за " възобновяване на доверието в световната система, учредена на правила ". " Можем да стартираме още в този момент с понижаване на комерсиалните бариери, с цел да преодолеем дефицита и да понижим цените на продуктите и другите артикули. Не единствено страните, само че и фирмите би трябвало да диверсифицират вноса, с цел да подсигуряват веригите за доставки и да запазят големите изгоди за бизнеса от световната интеграция ".

В материала се отбелязва, че напрежението във връзка с търговията, софтуерните стандарти и сигурността " нараства от години, подкопавайки растежа и доверието в актуалната световна икономическа система ". Според МВФ " единствено несигурността към комерсиалната политика е довела до спад на международния Брутният вътрешен продукт с съвсем 1% през 2019 година Междувременно от началото на войната в Украйна към 30 страни са лимитирали търговията с храни, сила и други основни артикули "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР