Международната общност трябва да използва военна сила, ако Иран разработи

...
Международната общност трябва да използва военна сила, ако Иран разработи
Коментари Харесай

Израел: Светът трябва да използва сила, ако Иран създаде ядрено оръжие

Международната общественост би трябвало да употребява военна мощ, в случай че Иран създаде нуклеарни оръжия - това съобщи израелският министър-председател Яир Лапид пред Организация на обединените нации.

През последните месеци Израел организира интензивна дипломатическа атака, с цел да се опита да убеди Съединените щати и главните европейски сили да не възобновяват нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година

" Единственият метод да попречим на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие е да сложим на масата надеждна военна опасност ", съобщи Лапид в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Само тогава може да се контракти " по-дългосрочно и по-силно съглашение с тях ".

" На Иран би трябвало да бъде ясно показано, че в случай че развие нуклеарната си стратегия, светът няма да отговори с думи, а с военна мощ ", добави той.

И не скри, че самият Израел би бил подготвен да се включи, в случай че се почувства заплашен.

" Ще създадем всичко, което е належащо ", сподели той. " Иран няма да се снабди с нуклеарно оръжие. "

Израел, който счита Иран за собствен главен зложелател, упреква Техеран в проповядване на целенасочена ненавист против евреите и мюсюлмани, които мислят друго. Освен това Йерусалим нападна Иран, че спонсорира въоръжени придвижвания, като ливанската Хизбула и палестинската Хамас. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР