Международната общност е взела обединена позиция срещу Русия, заяви британският

...
Международната общност е взела обединена позиция срещу Русия, заяви британският
Коментари Харесай

Тереза Мей посети мястото, на което бе отровен Скрипал

Международната общественост е взела " обединена позиция " против Русия, съобщи английският министър председател Тереза Мей,когато направи първото си посещаване на мястото на офанзива с нервно-паралитично вещество.
Тя се срещна с хора от службите за незабавна помощ и военните, ситуирани в югозападния британски град Солсбъри, където съветският някогашен двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени на 4 март, съобщи БГНЕС.
Мей също по този начин направи частно посещаване в Ник Бейли, локален служител на реда, който се разболя откакто работи по случая. Той остава в съществено положение в болница, само че бил реализиран прогрес в лекуването му.
Май упрекна Москва за офанзивата и в сряда заяви за експулсирането на 23 дипломати и прекъсването на някои контакти на високо ниво.
Тя подписа взаимно изказване с водачите на Франция, Германия и Съединените щати, които желаят отговори от Русия, която неведнъж отхвърли каквото и да било присъединяване.
" Това, което е значимо на интернационалната сцена - и ние сме го приели в НАТО, в Организацията на обединените народи, ще го пренесем в Европейския съюз - е, че съдружниците стоят до нас и споделят, че това е част от модел от активността, която сме виждали от Русия в тяхната интервенция, в разрушението, което те са направили в редица страни в Европа ", сподели тя.
" Това се случи в Обединеното кралство, само че това можеше да се случи на всички места и ние заемаме обща позиция против него. "
Части от Солбъри наподобяват като място на престъпление, защото специалистите по биологични рискове вземат проби от местата, посетени от Скрипал и щерка му, преди да се срутен на скамейка пред търговски център.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР