Международната кампания за забрана ядреното оръжие разкритикува остро решението на

...
Международната кампания за забрана ядреното оръжие разкритикува остро решението на
Коментари Харесай

Нобеловият лауреат за мир разкритикува Тръмп заради позицията му за Иран

Международната акция за възбрана нуклеарното оръжие разкритикува остро решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да не удостовери, че Иран съблюдава своите отговорности по интернационалното съглашение за нуклеарната му стратегия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Това подстрекава към разпространяване на нуклеарните оръжия, прави по-трудно сключването на други покупко-продажби за ограничение на тази опасност и усилва риска от потребление на атомна бомба в света, предизвести обединението от неправителствени организации, която предходната седмица бе удостоена с Нобеловата премия за мир за тази година.

Изпълнителният шеф на Кампанията Беатрис Фин осъди опита на Тръмп да "дестабилизира съглашението ", като напомни, че "Международната организация за атомна сила (МААЕ) е удостоверила доста пъти, че Иран извършва (своите отговорности по сделката) ". "Това е брутално увещание за голямата нуклеарна заплаха, пред която е изправен в този момент светът, и за незабавната потребност всички страни да забранят и отстранен тези оръжия ", акцентира тя. Фин изрази опасения, че на фона на "нарастващите закани от нуклеарна война, американският президент стартира нови спорове вместо да понижи риска от нуклеарна война ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР