Международната група за производство на опаковки и хартия Mondigroup възнамерява

...
Международната група за производство на опаковки и хартия Mondigroup възнамерява
Коментари Харесай

Производител на хартия инвестира над €600 милиона в нов завод в България

Международната група за произвеждане на опаковки и хартия Mondigroup има намерение да влага над 600 млн. евро в построяването на нов цех в България. Това стана ясно от среща на заместник-министъра на стопанската система Лъчезар Борисов и изпълнителния шеф на Българска организация за вложенията (БАИ) Стамен Янев с техническия шеф на Монди Кристиян Скилих.

Монди е интернационална група за произвеждане на опаковки и хартия, с към 26 000 чиновници в индустриални единици в 31 страни, ситуирани на четири континента. Тя обслужва пазари по целия свят. Основните индустриални единици на Монди са ситуирани в централна Европа, Русия и Южна Африка.

Историята на " Монди Стамболийски " ЕАД, най-големият производител на целулоза и хартия в България, стартира преди повече от 60 години, когато се основава заводът през 1952 година на брега на река Марица в град Стамболийски. Създаването на предприятието бележи началото на целулозно-хартиената промишленост като самостоятелен бранш в България.

Днес заводът е най-големият консуматор на софтуерна дървесина в България, употребяващ напълно българска иглолистна дървесина като своя съществена суровина. Той е благосъстоятелност на Mondi от 2006 година.

Последният обществено наличен финансов доклад на сдружението е от 2015 година. Според него през годината то е произвело 89,106 тона крафт хартия. Приходите от продажбата ѝ възлизат на 115,4 милиона лв., от които 63,35 млн. лева на свързани лица. Печалбата на " Монди Стамболийски " ЕАД за 2015 година е 30,6 милиона лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР