Международната футболна асоциация (ФИФА) рискува здравето на играчите с организирането

...
Международната футболна асоциация (ФИФА) рискува здравето на играчите с организирането
Коментари Харесай

ФИФПро скочи на новото Световно клубно първенство

Международната футболна асоциация (ФИФА) рискува здравето на играчите с организирането на Световна клубна купа с присъединяване на 32 тима. Това мнение изрази Съюзът на професионалните футболисти (ФИФПРО), представен от ДПА.

Тази седмица федерацията разгласи желанията си за промяна на сегашния формат на Световната клубна купа, за която годишно спорят седем тима. Предложението среща поддръжката на Съвета на ФИФА и шампионатът най-вероятно ще бъде провеждан в уголемен вид на всеки четири години.

ФИФА също по този начин разгласи, че шампионатът ще има и вид за дами.

" Във ФИФПРО посрещнахме с изненада решението на Съвета на ФИФА по отношение на измененията в календарите за мъже и дами, защото те могат да носят съществени последици за играчите ", пишат от ФИФПРО, представени от ДПА.

" Въпреки че през предходната седмица се споразумяхме с ФИФА да водим взаимни диалози за проверка на интернационалния календар преди Конгреса през март 2023, тези решения бяха взети без консултация с играчите. Нито бяхме осведомени, нито сме се съгласявали на сходно нещо.

" Нашето мнение е, че новият формат на мъжката и женската Световна клубна купа ще затрупа в допълнение футболния календар и ще натовари в допълнение играчите. Тези проекти са формирани без огромно внимание към здравето и правата им ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР