Международната федерация по волейбол (FIVB) реши да отнеме домакинството на

...
Международната федерация по волейбол (FIVB) реши да отнеме домакинството на
Коментари Харесай

FIVB отне домакинството на Русия на Световното първенство по волейбол за мъже

Международната федерация по волейбол (FIVB) реши да отнеме семейството на Русия на Световното състезание по волейбол за мъже, което трябваше да се организира от 26 август до 5 септември. Решението е взето по отношение на военно-политическата конюнктура към Русия и Украйна. Новото място на осъществяване на шампионата не е оповестено.

" Административният съвет на FIVB стигна до заключението, че би било невероятно да се приготви и провежда международното състезание в Русия заради войната в Украйна. Съответно реши да отстрани от Русия организацията на Световното състезание по волейбол за мъже на FIVB, планувано да се организира през август и септември 2022 година Руската волейболна федерация и Организационният комитет на Волейбол 2022 са надлежно осведомени.

FIVB ще търси различна страна(и), с цел да подсигурява, че световното волейболно семейство, в това число националните федерации, спортисти, публични лица и почитатели, се усещат сигурни и горди да вземат участие в щастлив и спокоен състезателен фестивал ", гласи формалното мнение на интернационалната федерация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР