Международната федерация по джудо се разграничи от руския президент Владимир

...
Международната федерация по джудо се разграничи от руския президент Владимир
Коментари Харесай

Международната федерация по джудо санкционира Путин


Международната федерация по джудо се разграничи от съветския президент Владимир Путин. Организацията заяви, че Путин към този момент не е почетен президент на Международната федерация по джудо (IJF) и неин дипломат поради нахлуването на Русия в Украйна.

" В светлината на продължаващия боен спор в Украйна, Международната федерация по джудо лишава статута на господин Владимир Путин като почетен президент и дипломат на Международната федерация по джудо ", се споделя в изказването на IJF, публикувана от централата на федерацията в Будапеща.



Сертификатът за почетен президент на Путин е бил връчен през 2008 година Той е разпален по този спорт от дете и даже гледа част от битките на летните олимпийски игри в Лондон през 2012-а. Има и черен колан.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков твърди, че Путин не е бил осведомен за това решение.

Това е следващата " спортна " глоба, наложена на Русия от началото на войната в Украйна. УЕФА лиши от Санкт Петербург финала на Шампионската лига и го даде на Париж, а стартът от Формула 1 в Сочи беше анулиран.

Междувременно Полша, Чехия и Швеция отхвърлиха да се изправят против Русия във финалните плейофи за международното състезание в Катар.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР