Международната федерация по бокс (ИБА) направи специален материал за световния

...
Международната федерация по бокс (ИБА) направи специален материал за световния
Коментари Харесай

Радослав Росенов се цели в титла от Световния боксов тур в Марибор

Международната федерация по бокс (ИБА) направи специфичен материал за международния първенец за младежи и златен медалист от европейското за мъже до 22 години Радослав Росенов. Младият ни гений, който тази година завоюва и Купа " Странджа " при мъжете, ще взе участие в категория до 63.5 кг на шампионата в Марибор, Словения. Надпреварата е част от Световния боксов тур и е със сребърен статут.

" Напълно бях квалифициран за прехода от младежи към мъже. С треньора ми имаме вяра, че ще ще успеем дружно в елита. Готов съм да се потвърдя на мъжката сцена ", споделя Росенов пред уеб страницата на ИБА.

От там допълват и че националът ни е воден от треньора Борислав Бояджиев, който е негов ментор към този момент повече от 4 години.

" Моята роля бе да му оказа помощ да разгърне капацитета и гения си, с цел да доближи до високи резултати. Целите пред него постоянно са доста огромни, на база представянето му. Важно е да се приспособява и към новата категория. Ако покаже най-хубавото, резултатите ще дойдат ", споделя Бояджиев.

Специалистът регистрира още и позитивния темперамент на Росенов.

" Радо е предан на бокса и работи доста старателно. Той е душата на тима, един от спортистите, в чието неявяване залата наподобява в действителност празна. Влиза в кръга, с цел да се забавлява. Много е бърз и постоянно излиза за победа. Голямата цел е Париж 2024. Поради тази причина и сменихме категорията му. Има работа, която да свършим, преди да я достигнем ", добавя Бояджиев.

Росенов от своя страна признава, че шампионатът в Словения ще му помогне за по-бърза акомодация.

" Ще бъде доста потребно за мен. За тази година реализирах всичките си цели, само че пред мен остава още една, последна – да печеля златния орден в Словения. Готов съм да се удрям за билета си за Париж и за задачата не преставам да упражнявам крепко и имам вяра, че ще съумея ", споделя още националът ни.

България ще бъде показана от шест национали на шампионата в Марибор. Те ще бъдат водени от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев, като жребият ще се тегли по-късно през днешния ден.

Съставът на България:

Ергюнал Себахтин, Ясен Радев, Радослав Росенов, Рами Киуан, Кристиян Николов, Йордан Ернандес.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР