Международната федерация имаше пряка задача да спре хегемонията на руските

...
Международната федерация имаше пряка задача да спре хегемонията на руските
Коментари Харесай

Русия скочи срещу грациите ни от завист за златните медали!


Международната федерация имаше директна задача да спре хегемонията на съветските гимнастички на игрите в Токио. Това счита президентът на Всеруската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова, предава „ Новости “.

Националният тим на Русия завоюва сребро в многобоя при ансамблите, а през вчерашния ден рускинята Дина Аверина стана сребърна медалистка в самостоятелния многобой. Така за първи път от 1996 година Русия остана без олимпийско злато в този спорт.

„ Още през вчерашния ден споделих, че това ще се случи, защото още на квалификационните надпревари беше ясно, че дърпат България, че хегемонията на Русия би трябвало да бъде спряна. Дина Аверина стана просто воин на интернет, обществените мрежи и повдигна патриотичния дух на страната ни, откакто беше безочливо отстранена след упражнението, където не позволи неточности, а оценката беше дадена със закъснение от повече от пет минути “, разяснява Винер-Усманова.

Тя означи, че даже преди месец и половина на европейското състезание съветският тим изпреварил българския, само че към този момент на Олимпиадата съдиите „ мигновено направиха разлика, макар че топките им са доста по-слаби “.

„ Предвидих това, през вчерашния ден осъзнах, че хегемонията на Русия не може да бъде спряна по различен метод, единствено посредством съдийска операция “, добави тя.

Така съгласно нея олимпийските обичаи и правила били нарушени. „ Необходимо е да се написа не до интернационалната федерация, а (до президента на МОК, б. р.) Томас Бах “, сподели ръководителят на ВФХГ.

Вчера на Олимпиадата Линой Ашрам от Израел завоюва златото в самостоятелния многобой, което извади руснаците отвън кожата им. Русия подаде две претенции за преразглеждане на оценката, една от които беше задоволена.

Руските гимнастички обаче останаха на второ място в многобоя при ансамблите, като изгубиха 1400 точки от националния тим на България. Руският олимпийски комитет формулира искане за съдийство в художествената гимнастика на игрите в Токио и го изпрати на управлението на Международната федерация по гимнастика (ФИГ).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР