Международната боксова асоциация (ИБА) съобщи, че е започнала дисциплинарни процедури

...
Международната боксова асоциация (ИБА) съобщи, че е започнала дисциплинарни процедури
Коментари Харесай

ИБА започна дисциплинарна процедура срещу страните, обявили бойкот на световните първенства

Международната боксова асоциация (ИБА) заяви, че е почнала дисциплинарни процедури против страните, които оповестиха, че ще бойкотират идните международни шампионати за дами в Ню Делхи и за мъже в Ташкент поради допускането до тях на състезатели от Русия и Беларус. 

През октомври ИБА, която е ръководена от руснака Умар Кремльов и спонсорирана от Газпром, позволи присъединяване на боксьори от Русия и Беларус с байрак и химн в надпревари под нейна закрила. 

Решението на ИБА е в прорез с предписанието на Международния олимпийски комитет, взето след началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година. " В бокса няма място за никаква форма на дискриминация и ИБА вижда като своя задача да отбрани тези полезности ", декларират от ИБА. Според интернационалната асоциация шефовете на федерациите на Съединени американски щати - Майк МакАтий, на Канада - Райън О`Шей, на Чехия - Марек Симак, на Швеция - Пер-Аксел Шьохолм и на Нова Зеландия - Стийв Хартли, са нарушили етичния кодекс на ИБА с решението си да поддържат протеста на международните шампионати. Те са застрашени от четиригодишния санкции. Общо 12 страни се оповестиха в поддръжка на протеста на международните шампионати, като останалите измежду тях са Украйна, Англия, Ирландия, Полша, Швейцария, Нидерландия и Норвегия. 
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Световното състезание по бокс за дами в Ню Делхи стартира на 15 март, а шампионатът за мъже в Ташкент започва на 1 май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР