Международна група учени откри няколко обекта, които са свързани с

...
Международна група учени откри няколко обекта, които са свързани с
Коментари Харесай

Астрономи откриха блуждаещи звезди в галактиката

Международна група учени откри няколко обекта, които са свързани с остатъци от свръхнова, само че не са неутронни звезди или черни дупки, заяви Физ.орг. Тези звезди-зомбита с течение на времето ще се трансфорат в богати на О2 бели джуджета, предава Българска телеграфна агенция.

Откритите три звезди дружно с бялото джудже с дребна маса LP 40-365 може да са зародили вследствие на два вида свръхнови - свръхнова от вид Iax, обвързвана с детонация на бяло джудже в състава на двойна звезда, или свръхнова, зародила в резултат на един от типовете бета разпад на атомни ядра.

Есплозиите са слаби и по тази причина не се образува неутронна звезда или черна дупка, а звезда с дребна маса, която получава ускоряване и може в бъдеще да напусне рамките на галактиката.

Наскоро бе оповестено, че астрономи от Масачузетския софтуерен институт разкрили анормална звезда, чието държание остава необяснимо. От време на време тя трансформира яркостта си. Учените увериха, че всички вероятни пояснения на феномена към този момент нямат удостоверение. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР