Международен турнир по ускорен шах ще се състои в събота

...
Международен турнир по ускорен шах ще се състои в събота
Коментари Харесай

Международен турнир по ускорен шах ще се състои в Перник

Международен шампионат по интензивен шах ще се състои в събота и неделя в Перник при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, заяви общинският пресцентър. Турнирът се организира със съдействието на община Перник и народните представители Васил Антонов и Любомир Бонев.Събитието ще бъде намерено в 13:00 ч., когато ще стартира и първият кръг.

За двата дни на шампионата са удостоверили присъединяване си 120 шахматисти, измежду които четирима гросмайстори и трима интернационалните майстори. Състезатели, представляващи 6 федерации, ще вземат присъединяване в конкуренцията. Най-малкият участник е роден през 2015 година, а най-възрастният - през 1925 година

Сред имената на шахматистите се открояват Кирил Георгиев - неколкократен първенец на България, понастоящем играещ за Северна Македония, Радослав Димитров и актуалният първенец на България Мартин Петров. На шампионата в Перник ще взе участие и една от легендите на българския шахмат - гросмайстор Евгени Ерменков, както и гросмайстор Владимир Димитров. Участие ще вземе изгряващата звезда на българския шахмат Нургюл Салимова. Фигурите ще мести и цяла плеяда млади гении - първенци в разнообразни възрастови групи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР