Международен екип учени започна изследвания на билка, за която правителството

...
Международен екип учени започна изследвания на билка, за която правителството
Коментари Харесай

Изследват билка от Мадагаскар срещу коронавирус

Международен екип учени стартира проучвания на билка, за която държавното управление на Мадагаскар твърди, че лекува ковид, заяви " Дойче веле ". СЗО предизвести, че към момента няма научни проучвания, които да потвърждават ефикасността на билката артемизия (пелин).

Учени от немския Институт " Макс Планк " за колоиди в Потсдам са измежду група откриватели от Германия и Дания, които взаимно с американската компания " АртемиЛайф " ревизират дали растението артемизия може да се употребява против новия ковид.

" Това е едно от първите проучвания, в което учени ревизират функционалностите на вещества с това растения по отношение на Ковид-19 ", сподели ръководителят на проучването Петер Зеебергер.

При проучването се употребяват мостри от растението артемизия ануа (едногодишен или сладостен пелин), както и деривати от растението като артемизинин. Съставка на растението от дълго време се употребява при лекуване на малария.

Алжирски учени изпробваха през април успеваемостта на медикаменти за лекуване на малария против новия ковид. Проучването им сподели, че артемизининът е по-ефективен от хидроксихлорохина. Някои учени смятаха, че лекарството би могло да бъде една от съставките на лечебно средство против Ковид-19, само че по-късно се оказа, че то усилва смъртността при пациентите.

Учените от института в Потсдам са се фокусирали върху въпроса дали дестилат от артемизия може да се употребява против новия ковид.

Билката е посочила триумф против други болести с изключение на малария, споделя Зеебергер.

Изследвания откриха, че екстрактът от нея е ефикасен инхибитор на първия ковид SARS-CoV, който се появи в Азия през 2002 година с прояви на дихателни болести. Учените се надяват да имат резултат от проучванията на билката най-рано в края на май.

В края на април президентът на Мадагаскар Андри Раджоелина разгласи, че билкова напитка с артемизия лекува от ковид. Няколко африкански страни към този момент са поръчали на Мадагаскар от билковия тоник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР