Международен екип от учени даде обяснение за "странната асиметрия" на

...
Международен екип от учени даде обяснение за "странната асиметрия" на
Коментари Харесай

Учени обясниха странната асиметрия на далечната страна на Луната

Международен екип от учени даде пояснение за "странната асиметрия " на далечната страна на Луната, която е с друг състав от обърнатата към Земята, заяви Фокс нюз.

Когато са направени първите фотоси на далечната страна на Луната преди десетилетия, експертите осъзнават, че тя съвсем няма морета - тъмни региони. Там те са единствено 1 % от повърхността, при 31 % на близката до нас страна.

Специалистите откриха, че това се дължи на неравномерното разпределение на радиоактивни детайли след конфликта, формирал естествения ни сателит. Макар и образуването на Луната още да е мистерия, множеството специалисти поддържат хипотезата, че тя се е формирала от конфликт на обект с размера на Марс с протоземята.

НАСА избра компания за снабдяване на роувъра "Вайпър " на Луната

"Заради относителната липса на ерозионни процеси, повърхността на Луната пази данни за геоложки събития от ранната история на Слънчевата система - написа в известие за проучването един от съавторите Матийо Ланьовил. - По-специално, в региони на близката страна на Луната има концентрации от радиоактивни детайли като уран и торий, каквито няма на други места по нея. Разбирането на произхода им може да изясни ранните стадии от образуването на Луната и като разследване изискванията на ранната Земя ".

В проучването са взели участие учени от Токийския софтуерен институт, университета на Флорида, от институцията "Карнеги ", университета Тоусън, галактическия център "Джонсън " на НАСА, университета на Ню Мексико, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР