Между страха и желанието за успех. Колко голям е адреналинът

...
Между страха и желанието за успех. Колко голям е адреналинът
Коментари Харесай

16-годишна българка се цели в световната титла в колоезденето

Между страха и желанието за триумф. Колко огромен е адреналинът в планиското колоездене, споделя най-хубавата ни състезателка в този спорт - 16-годишната Виктория Гончева.

Какво би трябвало да знаем за нея?

Гончева е №1 в България на спускането в планинското колоездене. От двете години кара за столичния " Гравити байк ". Сред най-големите достижения са второто място в стартовете за IXS Европейска купа в Шладминг (Австрия) през юни 2017 г, третото място в Open категорията на държавното състезание в Румъния при мъжете през август тази година. Тя е и двукратна национална шампионка на България по даунхил.

Сред задачите на Виктория за идващите години е да кара в кръговете от Световната купа, в които има шансове за медали. Ще взе участие е надпреварите за Европейската купа и стартове в България.

Тренира три пъти в седмицата с кондиционен треньор в София. Байк кара най-често в Боровец Байк Парк, само че също по този начин в Петрич, Златица, Витоша и Локорско.
 2111465416.jpg
Извън спорта

Виктория учи в ПГ " Константин Фотинов " в родния си Самоков с проучване на немски и британски език. Любимото занимание е рисуването. Участва в театрална натрупа " Театър Фантастиш ", в който постановките са на немски. Догодина приключва междинното си обучение и ще кандидатства фармация или дентална медицина, само че твърди, че никога няма да изостави обичаното си колоездене.

Димитър Тасев, btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР