Между ГЕРБ и Демократична България“ в Столичния общински съвет отново

...
Между ГЕРБ и Демократична България“ в Столичния общински съвет отново
Коментари Харесай

От ГЕРБ винят опозицията в СОС, че в криза се занимават с паметник

Между ГЕРБ и „ Демократична България “ в Столичния общински съвет още веднъж прескачат искри. Този път е за паметника на Съветската войска.  
От опозицията упрекнаха ГЕРБ в преднамерено отношение, а ръководителят на комисията по обучение и просвета Малина Едрева реагира остро на импортирания отчет от „ Демократична България “ за неговото унищожаване.
Според нея преднамерено отношение към опозицията няма и това можело да се види при разглеждане на отчети, импортирани от общинските съветници и от районните кметове.
„ И до момента в който отчетите на районните кметове от „ Демократична България “ в множеството случаи са добре готови и стимулирани, с ясна цел да бъде взето едно или друго решение по проблемите на града, това по никакъв метод не може да се каже за множеството отчети на съветниците от „ Демократична България “. В този случай приказваме за изчезнала подготвеност или целенасочени старания за потребление на общинския съвет не за решение на значими за столичани проблеми, а за политиканстване и партийно одобряване “, написа Едрева във фейсбук профила си.
 Малина Едрева: Демократична България не поддържаха основаване на 33 нови групи в софийските детски градини Малина Едрева: Демократична България не поддържаха основаване на 33 нови групи в софийските детски градини
Председателката на групата общински съветници от ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) Малина Едрева изрази във Facebook своята гледна т...
Тя дава образец с отчета за унищожаване на паметника на Съветската войска.
„ Няма да разясня значимостта на тази тематика в миг, когато цялото ни общество е изправено пред невиждана здравна, обществена и икономическа рецесия. И до момента в който всички останали представители на институции търсехме благоприятни условия да запазим живота и здравето на хората, да понижим и компенсираме икономическите последствия от тази рецесия, вие от Демократична България с ръка на пулса на публичните потребности се занимавахте с един монумент “, показва тя.
По думите й в наредбата на Столична община ясно е записано какво би трябвало да включва всяко едно предложение за пренасяне или унищожаване на монумент – подробни претекстове, предложение за мястото, на което да бъде изместен, план за разполагане на новото място и посочен източник на финансиране на тези дейности. Техният отчет не съдържал три от посочените условия, споделя Едрева.  
Напрежение сред ГЕРБ и „ Демократична България “ породи и при гласуването на предложение за откриване на 33 нови групи в детски градини в регионите Витоша, Изгрев и Красно село. Част от съветниците на опозицията не поддържаха плана. " В работата ни като общински съветници няма по-важна отговорност от тази пред обществото, а правилата са водещи при взимане на решения ", разяснява тематиката Едрева в собствен пост във фейсбук от през вчерашния ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР