Между Европейската комисия (ЕК) и Великобритания остават множество дълбоки различия,

...
Между Европейската комисия (ЕК) и Великобритания остават множество дълбоки различия,
Коментари Харесай

ЕС отчита множество дълбоки различия с Лондон по брекзит

Между Европейската комисия (ЕК) и Англия остават голям брой дълбоки разлики, като две от главните са по въпроса за границата сред Ирландия и Северна Ирландия , както и за правата на жителите на Европейски Съюз . Това съобщи на конференция основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние при представянето на позицията на Комисията по брекзит.

По неговите думи стремежът на Европейски Съюз е сред двете елементи на ирландския остров да няма граница . Той означи, че е допустимо въвеждането на „ инспекции тук-там “ през пропускателни точки.

По въпроса за правата на жителите Европейски Съюз упорства европейците, пристигнали във Англия до края на 2020 година, да имат същите права като тези, пристигнали до март следващата година.

Европейски Съюз избира също Съдът на Европейски Съюз да следи спазването на общностното право от страна на Англия в преходния период , в който Лондон няма да има глас в приемането на европейските правила.

Барние сподели, че Европейски Съюз демонстрира въображение в търсенето на излаз , както и че е време не за изказвания, а за съставянето на правни документи. По неговите думи в Европейски Съюз има единогласие в договарянията с Лондон, макар другите ползи.

Той заяви, че идната седмица се чака нов кръг договаряния с английските представители.

В отговор на въпрос Барние добави, че Европейска комисия е подготвена с проект за „ изключителни условия “ при положение, че договарянията се провалят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР