Между декларираните думи и действията на Продължаваме промяната“ имаше противоречия.

...
Между декларираните думи и действията на Продължаваме промяната“ имаше противоречия.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще направим всичко възможно да реализираме третия мандат, ако бъде даден на нас

„ Между заявените думи и дейностите на „ Продължаваме промяната “ имаше несъгласия. Ние приветстваме метода им да беседват с всички и да извадим национални, значими задания, които би трябвало да свършим всички. Но в документа авансово бяха заложени тематики, които те също авансово знаеха, че няма по какъв начин да подкрепим “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на Нова ТВ.
Тя уточни, че документът на Политическа партия планува да се продължава доставката на оръжия за Украйна и приемане на украински бойци на територията на България за образование. Нинова напомни, че Българска социалистическа партия е срещу това решение и сезира Конституционния съд: " Внесли сме го в Конституционния съд, чакаме решение. Ако то бъде оповестено за противоконституционно - ще падне, а в самата стратегия беше заложено това да продължи. "
„ Те знаят, че ние имаме противоположна позиция. Още до момента в който бяхме дружно в ръководството, ние бяхме поръчител, че България няма да даде оръжие и твърдим, че това би било риск за замесване във войната “, сподели още водачът на социалистическата партия.
Нинова съобщи, че след рухването на постоянното държавно управление, военната тематика се е отприщила: „ Самолети, оръжия за Украйна, украински бойци тук. Но ние в това сме поредни и кардинални. Смятаме, че изходът е дипломация, договаряния, спокойно решение и се веселя, че в последно време се чуват от ден на ден гласове на международни водачи да се търси спокойно решение “.
Корнелия Нинова уточни, че Българска социалистическа партия не поддържа и предлагането в декларацията на Политическа партия за бюджетен недостиг от 3%: „ Това значи стягане на коланите и рязане на разноски. Нашата политика е противоположна, тя е и европейска политика. Виждате, че всички европейски страни сега поддържат фамилиите, семействата, компаниите. Не се лимитират до 3% недостиг, тъй като знаят, че е рецесия “.
Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че до юли са реализирали доста мощна обществена стратегия и положителни финансови и стопански индикатори. „ След това настъпиха промени, цените не престават да порастват нагоре, приходите, които увеличихме, бяха изядени. Не може да оставим, както служебният кабинет направи, замразени приходите. Ние желаеме обществената политика, която провеждахме в постоянния кабинет, да продължи “, сподели Нинова.
Тя разяснява и присъединението на България в еврозоната, като уточни, че въз основата на стопански, финансови и обществени данни, Българска социалистическа партия счита, че това няма по какъв начин да се случи през януари 2024 година без това да провокира разтърсване, изключително в обществената сфера.
„ Ние желаеме това да се направи рационално, постепенно и с причини стопанската система да не се срине и хората да не обеднеят още повече. Вижте какво става в Хърватска в последните дни. Приеха ги в еврозоната и търговците започнаха да закръгляват цените нагоре. Правителството им в този момент разисква да замрази цените, с цел да спре това повишаване. Това са нашите запаси във връзка с еврозоната “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова съобщи, че третият мандат е последният късмет да бъде образувано държавно управление и групите би трябвало да намерят това, което ги сплотява, а не да търсят разграничителни линии. Ако той бъде връчен на Българска социалистическа партия, партията ще направи всичко допустимо да го реализира, тъй като осъзнава отговорността и нуждата от постоянно държавно управление, съобщи Нинова.
„ Президентът съзнателно забави, сякаш с цел да даде време за диалози, а се получи тъкмо противоположното – споровете се задълбочиха. Не считаме, че  са нужни още едни съвещания. Всичко си казахме, всичко се вижда, ние минахме през най-важната процедура в Народното събрание – бюджетната.  Там всички обявиха ясно позициите си за цели “, уточни Нинова и добави, че държавно управление с третия мандат би трябвало да бъде със период и с избрани задания.
„ Държавата е без бюджет, както знаете, продължиха остарелия бюджет, което е безусловно незадоволително на този стадий. Замразени приходи в тази инфлация, цени, обедняване, просто е парадокс да приемем “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.
Тя очерта значимите тематики за българското общество, по които би трябвало да се работи: „ Не може в 21. век да нямаш медикаменти за деца, просто е парадокс. Мигранти в цялата страна се залавят и се движат напред-назад. Полицаи умират – на границата, в Бургас, служители на реда возят мигранти, служители на реда оказват помощ на дрогирани водачи да избягат от мястото на престъплението. Огромна е битовата престъпност – убиват или изнасилват баба за 20 лева пенсия и човек за шише ракия. Има доста горещи належащи въпроси, ежедневни, които тормозят хората и можем доста бързо да ги решим “.
Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че партията има кардинални разлики сред политиката на служебния кабинет и това, което изповядва Българска социалистическа партия: „ Служебният кабинет взема неразумни решения и това би трябвало да бъде поправено от едно постоянно държавно управление. Има едно несъгласие в държанието. Не може милиарди сега в тази рецесия да се изсипват за самолети и за техника, а да замразят заплати, детски, майчинство, на работещите хора да не помогнем “, сподели Нинова.
Тя уточни, че  нападките на президентската институция против партиите и против Народното събрание, непрекъснато наливат масло в огъня на рушене на българската народна власт. „ Освен това президентската институция не стои настрана от това, да кажеш „ политическата класа се провали “, значи, че и президентската институция се е провалила “, съобщи Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че служебното държавно управление продължава наклонността, която ГЕРБ постановяваха 12 години – на неуважение на Народното събрание, на пренебрежение и оскърбление на парламентарната република.
„ Неприсъствието на премиера няколко пъти е проява навръх това. Въпросът е огромен и кардинален. Част от смяната, която би трябвало да стане в България е това – институциите да си бъдат на мястото, всеки да си е в границите на пълномощията, да има взаимно почитание, да има разделяне на управляващите и съвместен надзор “, сподели Нинова.
„ Ще създадем всичко допустимо да имаме постоянен кабинет. Тръгнем ли с предрешение, че нищо няма да се случи, по-добре да не се опитваме. Трябва да създадем всичко допустимо, България има потребност от непоклатимост, хората имат потребност от успокоение “, сподели в умозаключение водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР