Между България и Норвегия има голям нереализиран потенциал за повишаване

...
Между България и Норвегия има голям нереализиран потенциал за повишаване
Коментари Харесай

Радев: Между България и Норвегия има голям потенциал за икономическо сътрудничвство

Между България и Норвегия има огромен неосъществен капацитет за повишение на двустранното търговско-икономическо съдействие. Нашата страна черпи от опита и положителните практики на Осло в региона на отбраната на труда и обществената политика. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 се срещна с министър-председателя на Кралство Норвегия Ерна Солберг. Това оповестиха от президентския пресцентър.

Румен Радев и Ерна Солберг разискаха българските цели по време на Председателството на Съвета на Европейския съюз и реализираха единодушие в границите на договарянията на Съвета през първата година на 2018 година, да се регистрират вижданията на всички страни членки на Европейското икономическо пространство в процеса на приготовление на решенията на Съвета.

Премиерът на Норвегия поддържа позицията на България за извеждането на европейската интеграция на Западните Балкани като основен приоритет на Председателството.

„ Кралство Норвегия има дългогодишна традиция на взаимоотношения с европейските страни, които не са членки на Европейски Съюз. Въпреки че сме отдалечени от района, поддържаме целта на България за интеграция на Западните Балкани, тъй като това ще има положителен резултат за сигурността за всички нас “, съобщи Ерна Солберг.

Българският президент и министър председателят на Норвегия разискаха настоящи въпроси от европейския дневен ред, методите за увеличение на енергийната успеваемост и енергийната диверсификация в Европа, както и нуждата от единна политика във връзка с миграцията.

Румен Радев благодари за поддръжката на Кралство Норвегия за българската кандидатура за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване и удостовери готовността на страната ни да бъде пълностоен и благонадежден член на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР