Между 2011 и 2019 година броят на предприемачите в ромската

...
Между 2011 и 2019 година броят на предприемачите в ромската
Коментари Харесай

Ромските предприемачи са се утроили за десетилетие | Е-кономика, 23.11.2022

Между 2011 и 2019 година броят на бизнесмените в ромската общественост се е утроил. Това сподели в предаването „ Е-кономика “ Петя Гуламали от „ Тръст за обществена опция “ - неправителствена организация с 10-годишна история, чийто фокус са непривилегировани общности в България.

Имаме стратегии, които обгръщат безусловно целия цикъл на човешкия живот, изясни тя.

„ Предприемачеството е част от програмата, за която давам отговор. Стремим се да попдомогнем хората, които търсят добра претовареност. Подобряваме квалификацията, подобряваме връзките с бизнесите “, описа Гуламали.

По нейните думи, в ромската общественост има един доста огромен % хора, които желаят да бъдат самостоятелни, да имат личен бизнес, да развиват нещо свое.

Един от бенефициентите на „ Тръст за обществена опция “ е предприемачът Илиян Асенов.

„ Аз и моята майка се занимаваме с произвеждане на банички и закуски. Ние имахме към този момент два несполучливи опита да създадем наша пекарна. След като видяхме, че ние сме положителни майстори, само че ни липсва предприемачески усет, аз се записах в една от стратегиите на „ Тръст за обществена опция “. Там ни образоваха водещи експерти в доста сектори. Реално получих една теоретична визия за това по какъв начин се прави бизнес “, описа той.

Цялото предаване вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР