Между 200-300 машини трябва да бъдат поправени за балотажа на

...
Между 200-300 машини трябва да бъдат поправени за балотажа на
Коментари Харесай

Веселин Тодоров: 200-300 машини трябва да се поправят за балотажа

Между 200-300 машини би трябвало да бъдат поправени за балотажа на президентските избори в неделя. Това сподели изпълнителният шеф на Сиела Норма Веселин Тодоров в ефира Българска национална телевизия.

По думите на Тодоров в случай че ЦИК понижи вторите машини за втория тур със 100-150 машини в изборните секции, може да се наложи и да не бъдат употребявани аварийни машини. Най-честите проблеми на машините са с принтерите и карточетците, уточни той. Ние желаеме нещо да оправим, тъй като сме открили, че има потребност, само че клиентът споделя, че няма потребност, Ако няма потребност то това е добър коледен подарък за нас, безапелационен бе Веселин Тодоров.
„ Сиела Норма ”: Около 250 машини би трябвало да бъдат сменени до балотажа
През вчерашния ден проблем е имало със 77 изборни машини от общо 12 хиляди устройства. Това сподели пред Nova News изпълнителният шеф...

Той означи, че никой не може да си разреши 13 000 обособени документа за машините. Абсолютно всички машини са сертифицирани, увери Тодоров и добави, че на всички машини се прави преинсталация на софтуера, с цел да бъдат сигурни и качествени. 

Веселин Тодоров добави, че всичко беше толкоз просто и обикновено на предварителните парламентарни и президентски избори, само че тези, които направиха свадите на изборите с машините, би трябвало да понесат своята морална отговорност. Все още не са изпратени машините за балотажа в чужбина. Никой от Министерство на външните работи не може да влезе в склада за машините, а и ние не можем да ги изкараме, добави Тодоров. 

В умозаключение Тодоров добави, че машините борят на 100% правилно, а хората – не.

Още:
Бойко Рашков с нови разкрития за пазаруването на гласове и машините за гласоподаване
" Изключена е всякаква опция за злоупотреби с машините за гласоподаване. Убедени сме, че изборният развой ще протече обикновено ". Това за...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР