Мегапроектът за изграждането в Пирея на едно от най-големите търговски

...
Мегапроектът за изграждането в Пирея на едно от най-големите търговски
Коментари Харесай

Мегапроектът за пристанището в Пирея: Двигателят на партньорството между Гърция и Китай

Мегапроектът за построяването в Пирея на едно от най-големите търговски пристанища в Европа, финансиран от катайския колос Cosco, би трябвало да се трансформира в мотор за тяхното партньорство сред Пекин и Атина.

Бизнес връзките сред двете страни би трябвало да се разширят и в други стопански браншове, както и да отворят нови благоприятни условия като част от самодейността " Нов път на коприната ".

На това мнение е гръцкият министър на корабоплаването Янис Плакиотакис, представен от Kathimerini, базирайки се на информация на китайската организация Xinhua.
 Съседка на България построява най-голямото комерсиално пристанище в Европа
Съседка на България построява най-голямото комерсиално пристанище в Европа

Съоръжението ще бъде хъб в бързо разрастващата се търговия сред Азия и Европа

" Гърция възприема Китай като другар и стратегически сътрудник, а китайският президент Си Дзинпин посети страната през ноември, което сподели, че и двете страни правят оценка взаимната работа по плана за пристанището в Пирея, както и до други такива ", разяснява Плакиотакис в изявление за китайската организация.

" Има огромен капацитет за партньорства, само че най-стратегическото от тях е Пирея ", добавя той.
 Cosco уголемява пристанището в Пирея с 800 милиона евро
Инвестират €800 000 000 в Пирея, с цел да я създадат третото най-голямо пристанище в Европа

Там ще бъдат построени четвърти терминал за контейнери и търговски център

Преди няколко месеца стана ясно, че китайската Cosco, която взе на концесия пристанището в гръцкия град, ще работи по огромен план за неговото разширение дружно с управляващите в Атина. Тогава стана ясно, че в плана ще бъдат вложени сред 600 до 900 милиона евро. Първоначалното влагане би трябвало да бъде от над 100 милиона евро.

Проектът планува на врата да бъде построен нов четвърти терминал за контейнери, който ще коства 300 милиона евро. Той би трябвало да усили потенциала на пристанището от7 милиона контейнера годишно на 10 милиона до 2021 година. Заедно с това там ще бъде издигнат и търговски център.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР