Megane R.S. Ultime е изграден около Megane R.S. Trophy, издигащ

...
Megane R.S. Ultime е изграден около Megane R.S. Trophy, издигащ
Коментари Харесай

MEGANE R.S. ULTIME - ЛИМИТИРАНА ВЕРСИЯ, ОТПРАЗНУВАЩА ЗНАКОВИЯ МОДЕЛ В ИСТОРИЯТА НА RENAULT SPORT

Megane R.S. Ultime е построен към Megane R.S. Trophy, издигащ модела до нови висоти с неповторимия си външен тип и богат набор от съоръжение. Той ще замести Megane R.S. и Megane R.S. Trophy от пролетта на 2023 година
Уникалният му дизайн включва извънредни линии, напомнящи за новата образна еднаквост на Renault и черни акценти, подчертаващи неговата спортност.
Серията от 1976 номерирани автомобила (Renault Sport е учредена през 1976 г.) ще бъде подписана от Лоран Хургон, водач и специалист по разработка, който слага върховете на Megane R.S. на писти.
Megane R.S. Ultime приключва историята на Renault Sport, цялостна със спортни титли и именити модели.
Автомобилът ще направи своя обществен дебют на Автомобилен салон Токио на 13 януари 2023 година, в страна, която е дом на към 10 000 почитатели на спортните модели на марката.

Megane R.S. Ultime е последната серия на Megane R.S. и последният модел с логото на Renault Sport. Alpine, марката спортни коли на Renault Group, ще бъде създател на идващите глави в тази история.

ОТЛИЧИТЕЛЕН И ОЩЕ ПО-СПОРТЕН ДИЗАЙН
Ексклузивният дизайн на Megane R.S. Ultime включва образните отличителни белези на Renault Sport, в това число двойния елмаз и характерни графики, въодушевени от новото лого на Renault. Ивиците на покрива, предния похлупак (с изключение на коли с панорамен стъклен порив), задната ризница, вратите и калниците са матово черни и в естетика с четирите налични екстериорни цвята: черен (стандартно оборудване), перленобял, жълт Sport и оранжев Tonic. Годината на основаване на Renault Sport - 1976 година, е дискретно изписана в линията от дясната страна.

Каросерията на Megane R.S. Ultime включва 60 мм по-широки предни и 45 мм по-широки задни калници, странични вентилационни отвори, фарове R.S. Vision, централен шумозаглушител, антена вид „ перка на акула “, спойлер и заден дифузьор. Много от детайлите в лимитираната серия към този момент са черни: лога, дръжки на вратите, рамки на прозорците, джанти (вкл. капачките), капаци на калниците, заден дифузьор и Formula 1 сплитер на предната ризница, която се предлага с лъскаво покритие и монограм Ultime. Градиент резултатът способства за динамичното чувство.

TRACK DAY ДУХ
Стандартното съоръжение в интериора включва седалки Recaro с тапицерия от титаниево-черна Алкантара и бродирани R.S. монограми. Картата Свободни ръце на Megane R.S. Ultime съдържа диамантения модел на линиите. Праговете на вратите са извънредни и всеки модел има своя лична номерирана железна табела покрай лоста на скоростната кутия, в долната част на централната подпора. Тя е подписана от Лоран Хургон, водач и специалист, който работи върху създаването на Megane R.S. през цялата си кариера и към днешна дата държи върховете на писти Нюрбургринг, Сузука и Спа-Франкоршан.

Megane R.S. съставлява 15 години от моята работа в Renault Sport. След Megane II фаза 2 ние непрестанно подобряваме динамичните му характерности, с цел да останем водач в спортните коли с предно предаване. Рекордите на Нюрбургринг са незабравими провокации, цялостни със пристрастеност, адреналин и страст. И в този момент, Megane R.S. Ultime... Особено съм горделив да подпиша версията, символизираща края на тази прелестна история. Лоран Хургон, водач и специалист по създаването в Renault Group

ПЪЛЕН ПАКЕТ
Ненадминатото общоприетоо съоръжение в Megane R.S. Ultime включва доста от характерните характерности на Megane R.S. и Megane R.S. Trophy: 9,3-инчов навигационен екран с Hi-Fi система Bose, 10-инчов инструментален панел, R.S. Monitor бордова телеметрия, адаптивния круиз надзор и 360° помощните системи за паркиране. Списъкът с в допълнение съоръжение е стеснен до head-up екран, панорамен стъклен покрив и особено проектирано було, който ще развълнува почитателите, избрали този колекционерски автомобил.

ВСИЧКИ ВИСОКОЕФЕКТИВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ НА MEGANE R.S. TROPHY
Тази лимитирана серия, основана на Megane R.S. Trophy се задвижва от 4-цилиндров мотор с турбокомпресор с мощ от 300 к.с., въртящ миг от 420 Nm, EDC скоростна кутия и машинален диференциал Torsen, които обезпечават ускоряване от 0 до 100 км/ч единствено за 5,7 сек. Моделът е оборудван с полусликове Bridgestone Potenza S007, създадени за Megane R.S. Trophy R, комбиниран с 19-цолови джанти Fuji Light и четири бутални предни спирачки Brembo с червени апарати. Предната ос вид " самостоятелен шенкел ", сниженото шаси Cup, хидравличните ограничители в амортисьорите и системата за завиване на 4 колела 4CONTROL способстват за най-хубавото преживяване при шофиране на състезателен автомобил – на писти и на всички места другаде.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР