Мегалуксозният самолет за 45 млн. долара, който милиардерът Васил Божков

...
Мегалуксозният самолет за 45 млн. долара, който милиардерът Васил Божков
Коментари Харесай

Лишават Божков от най-скъпото му и луксозно возило, което струва 45 млн. долара

Мегалуксозният аероплан за 45 млн. $, който милиардерът Васил Божков сподели за първи път през 2020 година, се продава сега на повече от тройно по-ниска цена - за „ скромните ” 28 739 600 лева без Данък добавена стойност. Обявата за продажбата е качена в регистъра на Камарата на частните правосъдни реализатори, написа Флагман бг.
Подробности по спецификацията сочат, че прелестната железна птица “BOMBARDIER GLOBAL 5000 GFVD ” е записана у нас на 11 юни 2020 година и бъдещият ѝ нов притежател може да се радва на редица екстри.
Самолетът е планиран особено за Божков, с цел да може вътре да организира бизнес срещи. Но това не е единствено офис на крила,защото има и първокласна спалня, а салонът е пригоден и за развлечение, има и луксозна кабина за релакс и спа.
Бомбардиерът бе летял няколко пъти до Франция, Италия, Гърция, Русия и Дубай. Като цяло може да се каже, че е чисто нов. Той има най-широката кабина в своя клас.
Високата технология КА-БАНД разрешава на пасажерите да разполагат с интернет когато и да е, обезпечава видеоконферентна връзка и стрийминг.
Този аероплан има и други изключителни качества - може да излети и да се приземи и на най-късите писти, положителното сцепление на колесниците пък разрешава машината да се приземи и върху влажен асфалт и най-лоши метеорологични условия. На борда могат да се качат 18 индивида, в това число с екипажа.
В обявлението е маркирано, че върху въздухоплавателното средство има вписани три залога и пет запора - на разнообразни учредения. Самолетът се съхранява в оторизиран сервиз, според всички интернационалните стандарти.
Той е консервиран и с цел да се вкара в летателен режим новият му притежател ще би трябвало да направи следните спомагателни разноски - общо 970 000 евро за прегледи, още един монтаж на мотора, инженеринг от страна на притежателя на документа и за сформиране на констативни протоколи по цялата тази процедура, която ще отнеме най-малко 3 месеца след покупката.
Оглед на самолета може да бъде изработен от 12 януари до 12 февруари т.г. Началният час на търга е на 13 февруари от 09:00 ч. в Софийския областен съд.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР