Медийният терен тотално блатаняса.Обществената телевизия отделя 10 м в централните

...
Медийният терен тотално блатаняса.Обществената телевизия отделя 10 м в централните
Коментари Харесай

Целта на триумвирата Доган-ББ-Радев е не е как кравата да дава повече мляко, а как да разделят млякото помежду си и Русия

Медийният терен тотално блатаняса.

Обществената телевизия отделя 10 м в централните вести за Нексо, в които приказва ББ как… Демократична България имат проблем с даренията на чиновници, очебийно от публицисти като “репутационен проблем ”. Сигурно по отношение на безукорната известност на ГЕРБ.

Пак същата телевизия внушава, че щом народен представител от Политическа партия е бил съучастник в кухо сдружение с лице на Нексо, значи цялата партия е била финансирана от Нексо. Никога обаче не биха споделили, че бащата на лицето е бил освен в Държавна сигурност, само че и съучастник на самия ББ.

БТВ пък раздухва “скандала ” към депутатка от Демократична България влезнала в ролята на преводач на търсен чужденец. Има Такъв Народ. Калта по другите медии няма смисъл да разисквам, тъй като не е това тематиката на поста.

Става дума, че триумвиратът Доган-ББ-Радев няма концепция по какъв начин страната да върви напред, а я преглежда като дойна крава, която би трябвало да бъде оптимално източена.
Целта в политиката им не е по какъв начин кравата да дава повече мляко, а по какъв начин да разделят млякото между тях и Русия, тъй че никой да не им пречи.

В отблъскване на всеки, който желае да ги отбие от вимето са се въоръжили с целия прочут боеприпас на съветските служби: компромати, подкупи на обществени лица, стартиране на клюки в медиите, преобразяване на всяка небивалица във факт, на всеки факт в обвиняване за закононарушение, на всяко нарушаване в затъмнение на техните закононарушения. Всичко това влиза незабавно във вентилатора на най-много “обществените медии ” и се затвърждава от частните медии. Тук място за логичност, причина – разследване, мотив – функционалност няма място.

Всичко нагоре е за преодоляване на вътрешния “политически пазар ”. Но това не е задоволително. Има и външна опасност, тъй като вътрешните уйдурми не могат да заблудят огромните играчи и техните служби.

Затова втората част от борбата е кой да държи топлата връзка с непознатите посолства.
Докато беше на власт, ББ направи всичко да измести лица от Българска социалистическа партия като сътрудници на съветското въздействие у нас. Многократно съм писал за услугите му към Путин. Независимо, че през днешния ден е разгорещен Атлантик, позицията към проблема с панаира на почетния съветски консул е самообяснителна. Да не забравяме, че в сагата взе участие и различен съветски жител – кметът на Варна, получил българско поданство месец преди да стане кмет.

Но освен Русия. И ГЕРБ, и техния сиамски близнак Движение за права и свободи прокараха партини до Вашингтон – с предложение за всевъзможни най-много търговски услуги – да купим самолети, нуклеарни реактори, какво ли не с българския бюджет. Без обаче да подлагат на критика покупко-продажбите на Радев с Русия за газа през Турция, за желанията за нова тръба за Лукойл, за възобновяване на АЕЦ Белене и прочие

Да не забравяме, че към момента имат европейски щит над корупцията у нас в лицето на ЕНП за ББ и АЛДЕ за Движение за права и свободи.

Всичко това остава извънредно стеснен терен на Демократична България и Политическа партия за маневри. Без помощта на националните медии и външните сътрудници борбата им за смяна е обречена. Без проект по какъв начин да извърнат играта в своя изгода ще продължим да сме под азиатски капак, който ще пропуща малко европейски въздух още дълго.

Впрочем на 1 май 2023 г се навършват 800 години от борбата, с която монголските орди нахлуват и … остават в Европа до ден сегашен. Победата на Украйна е късмет най-сетне тази дивашка просвета да бъде изтласкана от Европа. Дано последният неин почитател не се окаже … българин.

Текстът е оповестен във фейсбук профила на създателя, заглавието е на „ ДЕБАТИ. БГ “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР