Медиците в гръцките държавни болници обявиха тридневна стачка през тази

...
Медиците в гръцките държавни болници обявиха тридневна стачка през тази
Коментари Харесай

Гърция: Започва седмица на протести, не искат частни прегледи в държавните болници

Медиците в гръцките държавни лечебни заведения оповестиха тридневна стачка през тази седмица поради проектозакон, който позволявана лекарите от Националната здравна система (NHS) да практикуват частно и даже да употребяват публични болнични заведения за лекуване на частни пациенти, оповестиха гръцки медии.

Асоциацията на болничните лекари Атина-Пирея (EINAP) привиква 24-часова стачка за през днешния ден, за на следващия ден и в четвъртък. Синдикалистите ще проведат и протестен протест два пъти пред Народното събрание. За на следващия ден се планува протест пред Министерството на здравеопазването.

Федерацията на болничните лекари на Гърция (OENGE) също ще организира 24-часова стачка и протест по-късно през тази седмица.

Освен това профсъюзът, представляващ личния състав на гръцките държавни лечебни заведения (POEDIN), ще спре работа два пъти през тази седмица, ще организира и протест в четвъртък.

Законопроектът, който беше показан на законодателите предходната седмица, беше обект на рецензии както от лекари в частни здравни заведения, по този начин и от работещи в държавни здравни заведения.

Лекарите на частна процедура настояват, че наредбите на законопроекта съставляват нелоялна конкуренция, а заетите в обществения здравен бранш споделят, че законопроектът подкопава активността на държавните лечебни заведения.

Според OENGE ограниченията „ изцяло ще приватизират държавните лечебни заведения и ще трансфорат публичното опазване на здравето в още по-скъпа стока и привилегия за малко на брой “.

Поддръжниците на законопроекта настояват, че той ще разреши на младите лекари в националната здравна система, които са доста ниско платени, да усилят приходите си и по този метод ще бъдат привлечени повече лекари в държавните лечебни заведения.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР