Медиците в България показват високи морални качества и много бърз

...
Медиците в България показват високи морални качества и много бърз
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски призова медиците: Без илюзии. Влизате в огнището и работите. Покажете висотата на нашата професия

Медиците в България демонстрират високи морални качества и доста бърз инстикт да реагират в една такава комплицирана обстановка с ясното схващане, че сега ние сме едвам на прага на казуса. Това съобщи ръководителят на Националния действен щаб за битка с ковид и шеф на Военномедицинската академия ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, съобщи вести.бг.

" Те не си вършат заблуда, че това ще бъде единствено един акт на показност. Те знаят, че ще влязат в огнището и ще работят. Това са моментите, в които могат да се преценяват същинските достолепия и моралните качества на нашата колегия. Призовавам всички наши сътрудници в действителност да се окажат на висотата на нашата специалност ", сподели той.

Изказването на Мутафчийски още веднъж трогна жители и сътрудници. Вчера генералът направи разгорещен апел да се съблюдават всички заръки на щаба и властитие, с цел да се избегне нещастието.

" Разберете, че би трябвало да спасим нацията, би трябвало да спасим нашите родители и най-близки хора. Вашето магазинче ще отвори, откакто отмине тази стихия. Трябва да понижим яростта на това, което идва към нас. Да снижим кривата. Трябва да спасим здравната система и да не вършим избора кой да спасяваме и кой да оставим да почине ", гласеше част от изказването му пред медиите късно нощес.

У нас случаите на ковид към този момент са 43. Пациентите са в София, Плевен, Габрово и Монтана. В " Пирогов " починаха съпрузите, които бяха в тежко положение. Продължава наблюдението на всички контактни лица. След влизането в действие на изключителното състояние управляващите строго наблюдават за съблюдаване на поставената карантина. Санкциите са съществени. Призовават се хората да бъдат виновни и да заобикалят скупчването тук-там.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 айки (преди 9 секунди) Рейтинг: 14070 | Одобрение: 5740    като са затворили учебни заведения и университети, лекарите -преподаватели от там да се включат в лекуването и грижата по лечебните заведения......и професорите да не се считат за богопомазани,ами да отиват на фронта.... Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР