Медицинските сестри обявиха, че от утре, 21 март, започват да

...
Медицинските сестри обявиха, че от утре, 21 март, започват да
Коментари Харесай

Медицинските сестри започват ежедневни протести

Медицинските сестри оповестиха, че от на следващия ден, 21 март, стартират да стачкуват всеки ден, тъй като не са сигурни, че обещанията, които им дава министър Ананиев ще се изпълнят. Това стана ясно след среща на медицинските сестри със здравния министър Кирил Ананиев, съобщи „ Фокус “.
В София медиците ще се съберат пред постройката на Министерството на здравеопазването в 15.00 часа.
На 1 март медицински сестри от редица градове в страната започнаха митинг против неприятните условия на труд и ниското възнаграждение в бранша. Тогава управлението на здравното министерство предложения на среща представители на недоволните медици, в която да бъдат изяснени техните претенции. Двете страни се споразумяха да си дадат период от 20 дни.
За това време се очакваше отпуснатите за общинските и регионални лечебни заведения 30 млн. лева да доближат до тях. В този интервал да се види доколко средствата биха могли да решат проблемите със заплатите на медицинските експерти, след което още веднъж да се проведат договаряния.
Според здравния министър Ананиев настояванията на медицинските служите са изцяло обективни. По думите му обаче техните хонорари зависят от положения труд, размера на осъществената активност, степента на натоварване на обособените структури и постигнатите резултати. Той означи, че е подписан групов трудов контракт, в който са залегнали параметрите на възнагражденията. Кирил Ананиев акцентира, че настрана от това Министерството на здравеопазването работи за подкрепяне на държавните и общински лечебни заведения, тъй че да бъде допустимо увеличението на възнагражденията на работещите в тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР