Медицински университет-София присъди почетното звание Доктор хонорис кауза“ на именития

...
Медицински университет-София присъди почетното звание Доктор хонорис кауза“ на именития
Коментари Харесай

Новият ``Доктор хонорис кауза`` на МУ София е български професор от университета в Берн |

Медицински университет-София присъди почетното звание „ Доктор хонорис идея “ на именития проф. доктор Валентин Джонов, дм, шеф на Института по анатомия към Университета Берн, Швейцария.

Това се случи на специфична гала, в наличието на цялото управление на университета, на факултетите, които имат взаимоотношение с проф. Джонов, както и голям брой българи, специализирали в Берн, с поддръжката на проф. Джонов.

Ректорът на МУ-София, учен Лъчезар Трайков, дмн връчи почетните знаци – орден и документ – на проф. Джонов. Той показа, че още след първата им среща през 2021г. е бил извънредно впечатлен и безапелационен, че би трябвало да го номинира за почетното звание. Мотивацията зад номинирането е скъпият принос на професора за обезпечаването на специализации за български лекари в Университетската болница " Инзелшпитал " в Берн, където той работи, както и извънредно дейната му благотворителна активност, ориентирана към клиничните бази на МУ-София.

В академичното си слово проф. Джонов представи концепцията в МУ София да се сътвори център по клинична анатомия, каквито сега има единствено два в цяла Европа. Според него има възходяща потребност от клинични изследвания в международен мащаб и европейските екипи са принудени да ги организират в азиатски страни. Друг стратегически план, който е подсилен от управлението на университета, е основаването на център за транслационна медицина към МУ-София, като звено за развиване и консолидиране на технологиите в медицината и възстановяване на грижата за пациента.

Проф. Джонов показа и последното подаяние, което е обезпечил за Медицински университет-София – съвременен електронен микроскоп с цялостно съоръжение към него, което съставлява цялостна лаборатория за осъществяване на електронно-микроскопски наблюдения. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР