Медицински транспортен самолет кацна рано тази сутрин в Омск с

...
Медицински транспортен самолет кацна рано тази сутрин в Омск с
Коментари Харесай

Германия изпрати въздушна линейка за Навални. Не е отровен, твърдят руски лекари

Медицински транспортен аероплан кацна рано тази заран в Омск с концепцията да транспортира руския опозиционен водач в болница в Берлин. Лекарите от болничното заведение, в която той беше настанен през вчерашния ден откакто ненадейно изпадна в безсъзнание по време на полет обаче виждат риск за превозването му в това положение, съобщи Газета. ru.Съюзниците на Навални упрекват съветските медици, че се пробват да осуетят евакуацията му и това решение слага живота му в смъртна заплаха.

Навални е в кома, на командно дишане от през вчерашния ден. Състоянието му е доста тежко и преместването му в друго лечебно заведение може да изложи живота му на риск. Това изясни лекуващият го лекар Александър Мураковски, представен от „ Ройтерс “.

Вече втори ден Навални се намира в болница в сибирския град Омск и положението му има леко усъвършенстване, само че към момента продължава да е несигурно. Според лекаря има 5 вероятни диагнози, а резултатите от проучванията ще бъдат подготвени в границите на идващите два дни. Малко по-късно заместник-директорът на болничното заведение в Омск Анатолий Калиниченко разгласи на брифинг, че към този момент знаят окончателната диагноза, само че не могат да я разгласят. Единственото, което може да се каже на този миг, е, че не е токсичен, добави той.

Вчера говорителката на Навални, Кира Ярмиш, заяви, че той е изпаднал в безсъзнание и е бил признат в болница, откакто се почувствал зле по време на полет със аероплан към Москва. Подозренията ѝ са, че в чашата му с чай, която пил преди този момент в кафене на летището е била сложена отрова. В някои съветски медии се появиха непотвърдени информации, че по време на полета Навални ненадейно е почнал да се превива от мощни болки в стомаха, както и версии, че в действителност не е пил чай, а " самогон ". Други пък настояват, че е изпаднал в диабетна кома.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР