Медицински специалисти блокираха за кратко кръстовище на един от натоварените

...
Медицински специалисти блокираха за кратко кръстовище на един от натоварените
Коментари Харесай

Протестиращи медици блокираха кръстовище в Благоевград

Медицински експерти блокираха за малко кръстовище на един от натоварените булеварди в Благоевград. Този следобяд работещи в Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) в Благоевград медицински експерти и служащи придвижиха митинга си от стълбите пред поликлиниката в града до пешеходните пътеки на бул. „ Св. св. Кирил и Методий “.

Причина за митинга е ниското възнаграждение, сподели пред публицисти ръководителят на синдикалната организация на КНСБ в лечебното заведение и старша здравна сестра в Инфекциозно поделение на благоевградската болница Таня Кънева. При тази инфлация, която визира всички, освен работещите в областта на опазването на здравето, взехме решение, че повече не можем да мълчим и да се помиряваме, сподели още Кънева. Тя уточни, че главната заплата е 910 лв., а поради инфлацията и кадровите проблеми се постанова да работят непрекъснато.

Протестът на медицински сестри и работещи в сферата стартира на 19 октомври. Днес протестиращите са разговаряли с шефа на болничното заведение доктор Огнян Митев, който е изразил поддръжка към настояванията им, само че е показал, че здравното министерство не разполага с запас да обезпечи по-високи заплати. „ Затова се обръщаме към министъра на опазването на здравето, въпреки всичко регионалните лечебни заведения са държавни, той е принципал “, уточни Кънева. 

Протестиращите медицински чиновници обявиха, че е допустимо да стартират ефикасна стачка. За следващи дейности протестиращите ще вземат решение след координиране. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР