Медицински сестри от цялата страна излязоха на национален протест с

...
Медицински сестри от цялата страна излязоха на национален протест с
Коментари Харесай

Медицински сестри от цялата страна излязоха на национален протест

Медицински сестри от цялата страна излязоха на народен митинг с искане за по-високи заплати. Те упорстват стартовото им заплащане да бъде от две до три минимални работни заплати, както и контролиране на работното им време.

Вижте повече от директното включване на репортера Мая Димитрова.

Със сини ленти, знак на недоволството им, медицинските сестри се събраха пред постройката на министерството. 20 града са изявили предпочитание да вземат участие през днешния ден в митинга. Синдикатите обаче още през вчерашния ден обявиха, че не го поддържат.

Вчера Асоциацията на експертите по здравни грижи също се разграничиха, само че през днешния ден техни представители са тук.
Нели Расиска, протестираща: Нямаше явен отговор дали ще бъде еднократна помощ, по този начин да се изразя, или ще бъде закрепено нарастване на щатната работна заплата. Това е нещо, което би трябвало да бъде конкретизирано. Има доста огромна разлика в заплащането на здравните експерти в детски ясли, детски градини и лечебни заведения, защото 1 сестра взема 650-670 лева заплата, която е брутна, с налозите става 500 лева Моето искане е да се усилят заплатите не с еднократна помощ, а да бъдат закрепени 900 лева като начална стартова заплата за всички здравни експерти. Има още доста претенции, могат да ги видят в нашата декларация като връщане на здравните стандарти, не може 3 сестри да правят работа на 5 и да желаеме качествено опазване на здравето.
Протестиращите твърдят, че митингите ще продължат, в случай че въпреки всичко не бъдат изпълнени настояванията им.
 Медицински сестри в Пловдив също излязоха на митинг Медицински сестри в Пловдив също излязоха на митинг
И в Пловдив медицински сестри излязоха на митинг. Те се събраха пред постройката на общината. Вижте детайлностите от директното включване на Антоанета Чака...
 Ще се подобрят ли заплащането и изискванията за медицинските сестри след митинга? Ще се подобрят ли заплащането и изискванията за медицинските сестри след митинга?
Медицинските сестри излизат на народен митинг. Те упорстват за по-добри условия на труд и по-високо възнаграждение. Българските медицински сестри получ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР