Медицинската лаборатория е първата в страната, която въведе месечни профилактични

...
Медицинската лаборатория е първата в страната, която въведе месечни профилактични
Коментари Харесай

„ЛИНА” включва изследвания за репродуктивно здраве в новите си профилактични кампании

Медицинската лаборатория е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента

Лаборатория „ ЛИНА ” афишира 9 профилактични акции с проучвания на понижени цени през месеците ноември и декември 2022 година Те включват доста от най-търсените разбори, като особено внимание е обърнато на женското и мъжкото здраве. Кампаниите важат във всички независими лаборатории и манипулационни на „ ЛИНА ” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Предварително записване или направление от доктор НЕ са нужни. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лева

Профилактични акции ноември – декември 2022 година

Пълно проучване на кръв на понижена цена от 57.50 лева на 32.00 лева

То е прелестна основа на всяка профилактика, тъй като включва съществени разбори като: цялостна кръвна картина с 16 индикатора, както и още: кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол (CHOL), HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, билирубин-общ, АсАТ, АлАТ, Акционерна фирма, ГГТ, калий, натрий, хлориди, калций, фосфор. Тук са комбинирани разбори за мастната обмяна, електролитния баланс, функционалността на бъбреците и черния дроб. Препоръчително е проучванията да се извършат заран на гладно.

Панел постковид и инфекциозни болести на понижена цена 62.00 лева на 38.00 лева

Изследванията са подобаващи за хора, които неотдавна са преболедували COVID-19 или друго инфекциозно заболяване и желаят да проследят по какъв начин протича възстановителният им интервал. Панелът включва количествен тест за IgG антитела (SARS-CoV-2 TrimericS IgG), както и анализите: ferritin, D-димер, LDH и С-реактивен протеин, които демонстрират дали в организма протича инфекциозен развой или нараснало тромбообразуване. Добре е проучванията да се вършат заран на гладно.

Скрининг на щитовидна жлеза (TSH + FT4) на понижена цена от  24.00 лева на 1 4.00 лева

Комбинация от тироид-стимулиращ хормон (TSH) и свободен тироксин (FT4), която оказва помощ в оценката  на функционалността на щитовидната жлеза. Анализите са значими за диагностицирането и следенето на болести на щитовидната жлеза и е целесъобразно човек да ги прави най-малко два пъти в годината.

 Добре е проучванията да се правят заран на гладно и преди приема на кафе и питиета, съдържащи кофеин.

Витамини по желание от: Витамин D на понижена цена от 25.00 лева на 19.00 лева.; Витамин B12 на понижена цена от 20.00 лева на  16.00 лева.; фолиева киселина на понижена цена от 20.00 лева на 16.00 лева

Можете да изберете един витамин или да ги комбинирате. Тази профилактична акция е добре да се прави най-малко един път годишно и е ориентир за това дали в реалност се нуждаем от хранителни добавки със наличие на тези витамини.

Витамин D помага за здравината на костите и зъбите, имунната система, мозъка и нервната система, както и за контролиране равнищата на инсулин. Витамин B12 е необходим  за естественото кръвотворене и също има въздействие върху действието на нервната система. Според редица проучвания  немалка част от хората над 60 години имат дефицит на Витамин В12 по разнообразни аргументи. Фолиевата киселина е значима за образуването на еритроцитите и има своето значение по време на бременността. Тя е значима и за доста хора, страдащи от анемия, диабет или други болести.

Добре е най-малко 20 дни преди проучванията тези витамини да не са одобрявани под формата на лекарства или хранителни добавки.

Полов хормон по желание от: LH, FSH, Progesterone, Testosterone, Estradiol, Prolactin      всеки на понижена индивиду ал на цена от 14 лева на 10 лева.  Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

 Тези разбори са подобаващи при проблеми с менструалния цикъл, при подготовка за ин витро процедура или обмисляне на бременност. Част от хормоните се изследват в тъкмо избран ден от месечния цикъл при дамите. LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл, а Progesterone - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става заран до 11 ч., когато равнищата му са най-високи.



 Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Фемофлор скрийн DNA на понижена цена от 98.00 лева на 88.00 лева

Фемофлор скрийн е PCR основан генетичен тест , посредством който по едно и също време се изследват микробите, обикновено съществуващи в женската полова система, най-чести причинители на бактериална вагиноза (Gardnerella vaginalis и други ), гъбички  и полово излъчени инфекции - хламидия, микоплазма, гонорея, трихомони, херпесни вируси и други Тестът е целесъобразен, когато дамата има признаци или лабораторни данни за генитално инфектиране, при обмисляне на бременност, след нескончаем банкет на антибиотици, хормони и други С изискванията и условията за осъществяване на проучването можете да се запознаете тук:

Андрофлор скрийн DNA на понижена цена от  98.00 лева на 88.00 лева

Андрофлор скрийн е PCR основан генетичен тест, посредством който по едно и също време се изследват причинителите на урогенитални инфекции, условно патогенните микроорганизми и бактериите, обикновено съществуващи в мъжката полова система. Тестът определя общия брой микроорганизми в проби от мъжка полова система и дава количествения анализ на уреаплазма, микоплазма, гъбички, чревни бактерии и ентерококи. Тестът включва най-честите полово излъчени инфекции - хламидия, микоплазма, гонорея, трихомони . Изследването е целесъобразно при признаци на урогенитални инфекции и за определяне на аргументите за стерилитет. С изискванията и условията за осъществяването му можете да се запознаете тук: 

Chlamydia Trachomatis DN A на понижена цена от 35.00 лева на 28.00 лева

Генетичен тест, който посредством PCR способ открива хламидия трахоматис (Chlamydia Trachomatis) в огромно многообразие от биологични проби: за дамите - цервикален секрет или урина, а за мъжете - уретрален секрет, урина, еякулат, натривка от гланса. Резултатите са подготвени до 3 работни дни.

Бактериалните инфекции, породени от хламидия трахоматис, са измежду най-честите полово излъчени болести. Широкото разпространяване и затрудненията, които предизвиква хламидията, дефинира потребността от нейното навреме диагностициране и лекуване.

DNA хламидия, микоплазма, найсерия, трихомони  на понижена цена от 80.00 лева.  на 65.00 лева

Генетичен тест, който посредством PCR способ открива  четири полово излъчени инфекции- Chlamydia Trachomatis, Neisseria gonorrheae, Mycoplasma genitalium и Trichomonas vaginalis.Тези инфекции засягат двата пола и възрастовата граница е най-вече сред 18 и 45 години. Голяма част от случаите са безсимптомни. Това постоянно води до съществени затруднения при мъжете и дамите. Изследването се предлага за лица с болестни прояви, при честа промяна на сътрудниците, на хора с репродуктивни проблеми и при обмисляне на бременност.

Материал за проучване

За дами - цервикален секрет или първа утринна урина.

За мъже - уретрален секрет, първа утринна урина, еякулат, простатен секрет.

Резултатите от проучването излизат до 3 работни дни.

Медицинска лаборатория „ ЛИНА ” е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат във всеки от независимите ѝ филиали. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лева.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР