Медицинска лаборатория ЛИНА предлага на своите пациенти 5 нови месечни

...
Медицинска лаборатория ЛИНА предлага на своите пациенти 5 нови месечни
Коментари Харесай

Ето кои са новите месечни кампании на лаборатория „ЛИНА” през ноември и декември

Медицинска лаборатория „ ЛИНА ” предлага на своите пациенти 5 нови месечни акции. Те важат през ноември и декември 2018г. и се правят в независимите филиали на „ ЛИНА ” в областите Бургас , Варна , Ямбол и Добрич . Пациентите могат да изберат една акция  или да комбинират няколко, като авансово записване не е належащо.



Първата акция е цялостно проучване на кръв . Тя включва: цялостна кръвна картина (16 показателя) + серумна глюкоза, урея, креатинин, пикочна киселина, общ холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, общ белтък, албумин, билирубин – общ и пряк, АСАТ, АЛАТ, Акционерна фирма, ГГТ, калий, натрий, хлориди, калций и фосфор. Общата цена на проучванията е понижена на 17 лева от 63,50 лева Пълното проучване на кръв дава информация за равнищата на положителния и неприятни холестерол, кръвната захар, положението на черния дроб, бъбреците и други органи и системи в организма, по тази причина е едно от най-предпочитаните. Изследването се прави заран, на гладно.

Следващата  кампания е урина – общо химично проучване и седимент , което е на понижена цена 1,50лв. вместо 3лв. То е ориентирано както към пациенти, които желаят да създадат сложно проучване на организма, по този начин и към тези с открити или чести  проблеми на пикочо-отделителната система, които са обект на постоянно следене. Урината е крайния артикул от активността на бъбреците и се явява един от главните съставни елементи на обмяната на веществата. Съвкупността от физическите и химическите параметри на урината, дават информация за положението освен на бъбреците и пикочните пътища, само че също по този начин и за нарушавания в работата на някои вътрешни органи. Изследването включва установяване на рН на урината, относително тегло, глюкоза, белтък, кетони, билирубин, уробилиноген, кръв, нитрити, левкоцити и микроскопско проучване на седимент. Подходящо е да бъде комбинирано с другата  кампания - цялостно проучване на кръв, като по този метод се прави цялостна оценка на функционалностите на съществени органи като бъбреци,черен дроб, панкреас, както и на метаболизма на човек (белтъчен, липиден, въглехидратен). При резултат, насочващ към зараза на пикочните пътища (наличие на левкоцити и нитрити в урината, патологични находки в седимента, съществуване на кръв), нашите пациенти ще могат да създадат микробиологично проучване (урокултура) на преференциални цени, за идентификация на патогенни микроорганизми и съответно лекуване. Желателно е проучването да се прави с първа утринна урина, след тоалет като в чист резервоар са дава междинна порция урина.

Третата  месечна акция е за ревматоиден артрит . В нея са включени проучвания на: C-реактивен протеин (CRP), ревматоиден фактор (RF), антитела за стрептококова инфекци (AST), като до  края на декември те са на понижена цена от 10 лева вместо 18 лева Изследванията от тази акция са ориентирани към пациенти от всички възрасти, които имат ставни проблеми - болки, зачервяване, отоци, лимитирана пъргавина, утринна вдървеност, дисторция на ставите и други признаци, насочващи към болести като ревматоиден артрит или артрит в резултат на прекарано инфекциозно заболяване. От нея могат да се възползват и всички, които имат подозрение за прекарана стрептококова инфеция. Профилактичната акция е подобаваща и за надзор на извършено лекуване на ревматоиден артрит и постстрептококов реактивен артрит.  С-реактивният протеин(CRP) е маркер за оценка на възпалителния развой в организма и неговото покачване е удостоверение за интензивност на болестния развой. Той се употребява за диагностика на разнообразни възпалителни и автоимунни болести, за диференциална диагноза на бактериална и вирусна зараза, както и за надзор на извършено лекуване. Ревматоидният фактор (RF) се използа за откриване на заболяването ревматоиден артрит. Положителните резултати от този тест го доказват, само че негативните не го изключват изцяло. Ако са налице клинични данни за ревматоиден артит, само че се установяват нормални стойности на ревматоидния фактор, би трябвало да се създадат спомагателни проучвания, за да се отдиференцират така наречен „ серонегативни ”  случаи.  Антистрептолизиновият титър (AST) дава информация за това дали признаците на някои  възпаления на горните дихателни пътища и на кожата се дължат на  предшестваща стрептококова зараза. Неразпознатите и погрешно лекувани стрептококови болести, крият риск от развиване на редица затруднения като ревматизъм, гломерулонефрит и други Изследването би трябвало да се извърши най-малко 1-2 седмици след прекарана стрептококова зараза. Неговата информативност се покачва, в случай че бъде проучен неколкократно в границите на 10 -14 дни, за оценка на смяната в титъра на антителата. Ниските стойности на антистрептолизиновия титър, изключително след наново проучване, изключват с огромна възможност скорошна стрептококова зараза. Антистрептолизиновите антитела се задържат с месеци в кръвта и свидетелстват  за прекарано стрептококово заболяване. Изследването им за надзор на извършено лекуване  трябва да се направи най-малко 2 следмици след началото на лекуването.



 

Четвъртата акция е  урокултура , като проучването е на понижена цена от 6лв. вместо 10 лева Микробиологичното проучване на урина (урокултура) може да последва общото химично проучване на урина и седимент при открити отклонения в някои индикатори: променено pH, съществуване на нитрити, наличие на левкоцити, епителни кафези или бактерии в седимента. На бременните дами даже без признаци на зараза на отделителната система се предлага търсене на бактерии в урината през първия учебен срок или при първата пренатална аудиенция. Пациентите с планувана трансуретрална резекция на простатата или други урологични процедури също се нуждаят от микробиологично проучване на урината. Урокултура може да изберат и хората, които са с нараснал риск за уроинфекции: в преклонна възраст, с бъбречнокаменна болест и с диабет. Единствено в здравна лаборатория „ ЛИНА “ резултатът от микробиологичното проучване на урина се получава в деня на предоставяне на тестът, в случай че в нея липсват бактерии. Това се реализира с помощта на неповторимия анализатор HB&L Uroquattro, с който „ ЛИНА “ разполага. Чрез модерна технология се следят етапите на напредък на бактериите и се наблюдава количеството им в действително време. Методът се характеризира с висока сензитивност, като анализаторът открива единствено живите бактерии и не се въздейства от съществуването на еритроцити, левкоцити, мъртви кафези и соли в тестът. Много значимо е пациентите да съблюдават условията за тоалет преди предоставяне на урина, с цел да може апаратът да открие  само същинските патогени, а не замърсителите. Подробните указания, които би трябвало да се извършват, са оповестени на уеб страницата на лаборатория „ ЛИНА “.

Последната акция е скрининг на щитовидна жлеза с проучване на хормон по желание от: TSH, FT4 и FT3 . Всеки от хормоните е на понижена цена от 6 лева вместо 12 лева Пациентите могат да изберат един  или да комбинират и трите. Тези хормони са ориентир дали функционалността на щитовидната жлеза е естествена, нараснала или намалена. Изследването им би трябвало да се прави заран, на гладно и преди приема на кафе или други артикули, съдържащи кофеин. Таксата операция е 2 лева

 

* обява

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР