Медици от изтъкнатия британски университет Кеймбридж направиха революционно откритие, което

...
Медици от изтъкнатия британски университет Кеймбридж направиха революционно откритие, което
Коментари Харесай

Намериха лек за настинката?

Медици от изтъкнатия английски университет Кеймбридж направиха революционно изобретение, което може да победи вируса на една от най-обикновените, най-разпространените и най-нелечимите заболявания на света - настинката. Те схванаха по какъв метод имунната ни система може да се оправи със болестта - достижение, което до момента се смяташе за невероятно.

" Във всеки учебник по имунология ще прочетете, че щом вирусът проникне в клетката, играта завършва, защото тя към този момент е инфектирана и имунната система не може да направи към този момент нищо ", изясни ръководителят на изследването Лео Джеймс, представен от в. " Индипендънт ".

Експериментите в световноизвестната лаборатория на Съвета по медицински проучвания обаче демонстрираха, че антителата, създавани от имунната система, които разпознават и нападат новите вируси, могат да се закачат за тях и по този метод да ги последват в клетката.

Когато това стане, антитялото се разпознава от естествения белтък TRIM21, който задейства мощен механизъм за смазване на вируса, който може да го отстрани до два часа - т.е., доста преди да е съумял да накара клетката да създава вирусните му белтъчини. " Това е последната опция за избавление на клетката, тъй като откакто инфекцията настъпи, тялото може към този момент единствено да убие инфектираната клетка ", добави Джеймс.

Досега се смяташе, че антителата на имунната система работят извънредно единствено отвън клетките - в кръвта и другите телесни течности. Сега обаче учените схванаха, че в самите кафези се крие още един предпазен бастион, който може да ги избави от болестите. Единственото, което би трябвало да се направи в тази ситуация, е да се ускори този натурален механизъм за отбрана на тялото.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР