Медитацията е много положително упражнение да се свържем с нашата

...
Медитацията е много положително упражнение да се свържем с нашата
Коментари Харесай

Съвети, които ще ви помогнат да започнете да медитирате

Медитацията е доста позитивно упражнение да се свържем с нашата несъзнавана страна и да забележим живота по-позитивно. Казваме ви ключовете за медитация за начинаещи!

Медитацията е доста позитивна техника за разпределяне и свързване с нашата несъзнавана страна за лекуване на разнообразни проблеми на тревога, боязън или стрес.

Въпреки че процесът на медитация е елементарен, не е толкоз елементарно да се откъснем от нашата съзнателна страна с цел да проведем приятна сесия за медитация.

Трябва да имате самообладание тъй като това е дълъг развой на образование, само че е приемлив още от първите сесии. Ще ви разкажем за ключовете и някои трикове, с цел да започнете да медитирате.

1. През целия си живот неприятно управлявате мислите си
 Медитация вкъщи Медитация вкъщи
Можем ли да медитираме вкъщи, когато в забързаното всекидневие съвсем нямаме свободно време? Може ли да го вършим, без да имаме преподавател? М...

Експертите по медитация считат, че тревожните разстройства се генерират, с цел да се употребява на практика цялата ни съзнателна страна, с цел да администрираме нашите мисли и действия и да оставим встрани нашата несъзнавана страна.

Този погрешен метод на мислене е надълбоко затвърден в западното общество и не толкоз в източното общество, където на несъзнаваното мислене се придава значимо значение.

2. Медитирайки не оставяйте мозъка си празен

Това е едно от първите неща, които би трябвало да научите. Медитацията не е да оставите мозъка празен (защото това е на практика невъзможно), а да се свържете с вашата несъзнавана страна и да оставите съзнателната страна да си почине.

Медитацията се състои в възобновяване на връзката с нашата несъзнавана страна, която е била там през целия ни живот и сме не запомнили нейното битие.
 Преодоляване на тревогата посредством медитативни извършения Преодоляване на тревогата посредством медитативни извършения
Тревожността може да бъде инвалидизиращо положение, с което не намирате метод да се справите. Тя кара елементарни ежедневни задания да изглеж...

3. Изберете безшумно място

След като познаете основните детайли на медитацията, би трябвало да подготвите подобаващ сюжет. Най-хубавото е да седите с изправен тил върху торбичка или възглавница, изпълнявайки поза лотос (ако ви е удобно), да пандизите очи или фокусирате погледа си върху неподвижна точка и да поставите ръце на коленете си.

Можете също да медитирате на други места, да вземем за пример в градината или на терасата, в случай че ви е по-удобно.

4. Отпуснете цялото си тяло

Обърнете внимание на отпущането на всяка част от тялото си: раменете, ръцете, очите, устата, глезените... ще забележите по какъв начин всякога се отпускате повече и не мислите за други проблеми (вече медитирате!).

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР