Медикамент, който лекува пациентите с К19, одобри Китай.За разлика от

...
Медикамент, който лекува пациентите с К19, одобри Китай.За разлика от
Коментари Харесай

Китай одобри медикамент срещу К19

Медикамент, който лекува пациентите с К19, утвърди Китай.

За разлика от имунизациите, които имат превантивна функционалност, лечебният препарат е предопределен за пациенти, инфектирани към този момент с вируса, и цели да се избегнат тежки затруднения, изяснява Агенция Франс Прес. Азиатската страна, където новият ковид се появи в края на 2019 година - в централния град Ухан, съвсем изкорени болестта посредством радикални ограничения - затваряне на границите, непоколебим надзор върху придвижването на хора и карантини. Това съобщи Франс прес, представен от  Българска телеграфна агенция.

Китай не е одобрил нито една задгранична ваксина, само че декларира, че е имунизирал над 70 % от популацията с препарати локално произвеждане. Те обаче са по-малко ефикасни от създадените в други страни. СЗО е одобрила две ваксини - на фирмите " Синовак " и " Синофарм ". През последните месеци обаче тук-там в страната се образуват нови огнища. Националната организация по медикаментите заяви през вчерашния ден, че " по неотложност е одобрила " китайска терапия против COVID-19 с моноклонални антитела.

Те се свързват със спайк протеина на вируса и понижават способността му да прониква в човешки кафези. Антителата се вливат в организма посредством инжекции или системи; създадени са взаимно от университета Цинхуа в Пекин, една от лечебните заведения в южния град Шънчжън и компанията Бриай байосайънсиз (Brii Biosciences). Клиничните тествания демонстрират съгласно университета Цинхуа, че лекуването разрешава да се понижат хоспитализациите и смъртните случаи измежду пациентите с отслабен организъм с 80 на 100.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР