Медии от няколко континента разпространяват новината за кравата Пенка, която

...
Медии от няколко континента разпространяват новината за кравата Пенка, която
Коментари Харесай

Историята на кравата Пенка - от пасището до социалните мрежи и Европарламента

Медии от няколко континента популяризират новината за кравата Пенка, която европейските закони обрекоха на гибел. Цялата история с най-неочакваните и прочувствени елементи гледайте довечера в bTV Репортерите.

Английският публицист от " Дейли Телеграф " Джеймс Ротуел започва онлайн петиция до Европейския парламент за спасяването на Пенка. Досега тя е подписана от над 20 хиляди души.
Резултатите на кравата Пенка са удобни Окончателните резултати се чакат в понеделник
" Убедени сме, че казусът с Пенка демонстрира неналичието на съчувствие от страна на някои европейски служители към елементарните хора като нейния собственик, който е унищожен. "

Съдбата на Пенка развълнува и Европейския парламент. Депутатът Джон Флак от групата на европейските консерватори и реформисти настоя смъртната й присъда да бъде анулирана. Той даде обещание да написа до премиера Бойко Борисов и ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни да проявят благосклонност към животното.
И Пол Маккартни се разгласи в отбрана на кравата Пенка Съдбата на животното би трябвало да стане ясна до дни
Историята на българската крава покори и обществените мрежи. Стотици хиляди са изявленията с хаштаг " Спасете Пенка " и " Молете се за Пенка ". Заплетеният случай прекоси границите на Европейския съюз и доближи до няколко континента.

Един от задграничните публицисти, отразяващи историята с Пенка, е Роланд Олифант. Той работи за влиятелното британско издание " Дейли Телеграф ".
Кравата-беглец Пенка закупи международна популярност Кръвните проби демонстрираха, че не е бременна
„ До известна степен, това е комична история за едно животно. Но демонстрира и някои особености на Европа, несъгласията до къде се простира тя, тъй като сред Сърбия и България е границата на Европейския съюз”, уточни той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР